tisdag, oktober 22, 2013

Geocaching och vinterställning av campingen

På fredag gick vi samt Eva och Tommy och Kjell och Margareta ut på en restaurang. En trerätters kostade 10 euro (ca 88 kr) med en halvflaska god Rioja.
Söndagen var molnig och "bara" 23 grader så det blev stavgång vilket vi inte gjort på ett tag pga värmen. Vi gick längs stranden eftersom det var lite människor där idag. Tyvärr har man infört hundförbud hela året här, liksom på många andra spanska stränder. Men eftersom stranden sluttar ner mot havet syns inte lilla Yoki från vägen Blinkar
En annan sak vi börjat med är geocaching. För de som inte vet vad det är kommer en förenklad beskrivning: Folk har gömt föremål som man ska försöka hitta med hjälp av ledtrådar och en lämplig GPS-programvara i t.ex. telefonen. Det är väldigt populärt över hela världen och bara några hundra meter från campingen finns 3 st gömda. Dessa har vi lyckats hitta och på bilden är jag i färd med att skriva in vårt användarnamn och datum på en lista i cachen. (Tyvärr hade det blivit en fläck på kameralinsen så bilden blev lite suddig).
Man letar först upp cacharna på Internet och det är så gott som alltid en intressant bekrivning av platsen där cachen finns.
Att leta efter en cache gör att man dels kommer till ställen man annars inte skulle besökt och att man får reda på nya saker.
En cache skulle finnas i gamla stan vid något som kallas för El Bufador (blåsaren). Vi har gått förbi platsen många gånger utan att ha sett hålet. Det hålet går ned i en underjordisk gång som mynnar ut i havet. Vid storm från sydost pressas vågor och luft in och blåser upp genom hålet som på bilden (som inte jag tagit..) Cachen verkade vara lite läskigt nära hålet, så jag med min dåliga balans gav upp idén. Men det finns en ännu värre cache här i gamla stan, där man får ha klätterutrustning för att ta sig nerför den branta bergsväggen ner till havet och sedan simmande leta efter cachen.  I våras såg vi några ungdomar som klättrade ner där, nu förstår vi varför!
Nu har man börjar vinterställa campingen, dvs man beskär träden så att inga blad finns kvar.
Och snart ser hela campingen ut så här, vilket uppskattas om man vill ha sol och slippa en massa löv på husbilen och uteplatsen.

Nu har vi varit här i två veckor och vädret har varit fantastiskt. 25 grader och drygt det nästan varje dag och ljumma kvällar med bara ett par grader lägre.
Det är ganska många tomma platser nu, många har åkt hem. Kjell och Margareta har också åkt, men de är ju övervintrare så de åkte söderut och är nu i Calpe.
Det kommer fler och fler övervintare (bl.a. ett par vi träffade i Bolnuevo i våras - de är på väg dit igen) och om ett tag är säkert campingen fullbelagd igen.

Inga kommentarer: