tisdag, oktober 08, 2013

Peñíscola igen

Då vi kom ut på andra sidan tunneln var vi i Spanien.
 När vi åkte vägen ner mot och förbi Lleida kunde vi konstatera att det varit en varm och torr sommar här. Det var inte mycket grönt gräs utan det såg mer ut som ett ökenlandskap. Vi stannade vid en mack och även denna hade lokalproducerade viner. Livsmedelsaffärerna har sitt sortiment från större vinhandlare men på bensinstationerna kan man tydligen hitta viner från mindre odlare. Och vinet vi köpte var jättegott!
En bit väster om Tarragona stannade vi på en ställplats på en vingård. Under morgonpromenaden dagen efter såg vi den största spindel vi sett.
När vi kom fram till Peñíscola visade termometern på 26 grader. Och vattentemperaturen var 24 grader.
På den nedre bilden ligger Inga-Lis och njuter i solen, själv tycker jag att det är i varmaste laget och håller mig i skuggan...
Det var i det närmaste fullt på campingen och vi fick en dålig plats först, men dagen efter åkte ett par holländare från en jättebra plats och vi var snabba att byta. Det är rätt mycket svenskar här, men bara två par vi känner sedan tidigare - Kjell och Margareta från Sundsvall och Rita och Roland från Göteborgstrakten.
Vi firade ankomsten med att gå till kinesrestaurangen och äta deras jättegoda apelsinanka.
Trots att det väderleksmässigt är full högsommar tycker vissa sydländska träd att det är höst!
Tyvärr blev Yoki sjuk igen (hade varit dålig i magen en tid) - fick nu både blodig diarré och kräktes blod. Vi blev minst sagt chockade! Det var helgdag här och veterinärklinikerna var stängda. Men i campingens reception hjälpte man oss att hitta en veterinär som mötte oss på en av klinikerna i Peñíscola. Denna gång fick han två sprutor, tre olika medikamenter + dietkost med hem. Till råga på allt skjutsade veterinären oss hem igen (vi hade tagit en taxi dit). Dagen efter var han frisk igen. I Spanien finns det, till skillnad mot Sverige, många veterinärkliniker med bra veterinärer. Det var tur att vi inte var i Sverige de två gånger Yoki råkat ut för detta. Han har uppenbarligen problem med inflammerade tarmar, så vi kommer att ha medikamenter hemma tills nästa gång (hoppas det dröjer länge - förra gången var för ett halvår sedan) och skaffa bästa möjliga hundmat hos veterinären.

Inga kommentarer: