torsdag, oktober 24, 2013

Punka i Benicarló

Fikonen börjar mogna liksom apelsinerna.
Och poliserna dirigerar som vanligt trafiken för skolbarnens säkerhet. En vid skolan, en vid stora vägen och en eller två vid stora vägen på andra sidan våtmarken. 4 gånger per dag!!

I dag cyklade vi in till Benicarló för att leta efter en geocache vid vid hamnens vågbrytare. Jag fick punktering på cykeln strax innan, så vi fick gå sista biten. Vågbrytaren är hög så det var inga svalkande vindar från havet utan hett som i en ugn, så vi gav snabbt upp försöket att hitta den.
Vi gick med cyklarna för att leta upp en cykelreparatör, men han hade siesta till klockan 17.00. Det mesta är stängt här i Spanien under dagen. Så det blev en par timmars väntan.
Men det gick ju ingen nöd på oss. Först en stunds slappande vid stranden (staden Viñaros i bakgrunden). Idag är det två månader till julafton, det kan man inte tro..
När vi såg att fiskeflottan var på väg in gick vi bort till fiskehamnen.
När fiskebåtarna kommer in ljuder en sirén (liksom i fiskehamnen i Peñíscola) och både vuxna och barn strömmar till.
 Sedan gick vi och åt på en tapasbar och till slut blev punkan fixad och vi kunde cykla hem igen.
                                                      Sjömannen till höger står staty nere i hamnen.

Vi tittar rätt mycket på svensk TV på kvällarna. De flesta har parabol, men det är ingenting för oss. Vi vill kunna titta när vi vill och inte bara vid ett visst klockslag. Så vi använder datorn och är det lite dålig Internet spelar vi in och tittar dagen efter (utom nyheter förstås, som är färskvara). Dessutom kan vi se alla program, även de som inte får sändas utomlands, med en VPN-tjänst som kostar 40 kronor i månaden. Det kan man inte med en parabol. För att få bättre ljud kopplar vi in datorn till bilstereon.

2 kommentarer:

Inger och Ingemar sa...

Aha! Ni ligger tydligen kvar i Peniscola! Visst är det härligt att vara i hamnen när fiskeflottan kommer in! Utefter hela kusten verkar det vara fint väder. Vi är uppe i bergen och det har regnat flera dagar. Drar nog snart söderut igen. Kram!

Håkan och Inga-Lis sa...

Ja, efter den lite rotlösa tillvaron i Sverige känns det skönt att stanna upp ett tag. Vädret har varit kanon hela tiden vi varit här. Vi åker vidare söderut i början av november. Kram tillbaks !