söndag, november 10, 2013

Sista dagarna i Peñíscola för denna gång

I tisdags blev det varmare igen med över 26 grader. Dessutom blev det kraftig blåst. Morgonen efter kändes det att nattsömnen inte varit särskilt god. Dels pga blåsten, men också värmen - den lägsta temperaturen i natt var 23 grader!
Utsikt över hamnen från gamla stan.
Att spanska polisen kan köra bort husbilar som parkerat där man inte får har vi hört talas om, men inte att man fått p-böter. Men under promenaden hit såg vi faktiskt en som fick det. det var en engelsk husbil som ställt sig tvärs över fyra parkeringsrutor i stan. Det såg uppkäftigt ut så det var rätt åt han..
Medhavd lunch på stranden under cykeltur till Benicarló.
Skymning över Medelhavet.
Skymning över campingen. Vid sjutiden är det mörkt.
Sista lunchen på tapasbaren "pensionista" för i år. På måndag åker vi vidare söderut.
Det har varit skönt att få slå läger ett tag och känna sig lite hemma. Vi har faktiskt varit här i Peñíscola i sammanlagt 5 månader under de år vi varit här, så vi hittar rätt bra och börjar känna till det mesta. Och vädret har inte varit fel den här månaden, den mesta tiden mellan 25 och 30 grader och ingen dag under 20. Några regnstänk har kommit ett par nätter.
Eva och Tommy åkte hemåt för ett tag sedan. Eva berättade att hon bromsade resor hit ner i många år men gav till slut med sig. Och det ångrade hon inte. De har en del att göra på hemmaplan, men ska åka tillbaks hit ner så snart det är möjligt, kanske redan i januari.
I fredags var vi bortbjudna till Gunnar och Anna, de som bor i husbilen i Australien på vintern och i Europa resten av tiden (ett par månader i Sverige på sommaren).
Eftermiddagskaffe hos Unni och Ivan från Kil i Värmland.
Nu är tiden i Peñíscola snart över för denna gången. Imorgon åker vi de femton milen till en ställplats strax utanför Valencia och sedan vidare till Calpe. Det har varit en bra tid med fint väder och trevliga människor, även om man saknar en del av de som var här första gångerna vi var här. Det har varit dödsfall, vissa är sjuka och en del kommer hit senare.
Vi har bokat tid i Bolnuevo (Playa de Mazarron) den 15 november så vi har några dagar att turista lite på.

2 kommentarer:

Annika sa...

Ni ser ut att ha det gott!!!
En stor kram på farsdag från mig som varit på vift hela dagen, lite sent att ringa nu :)

Sköt om er- Ulf hälsar!
Kram Annika

Håkan och Inga-Lis sa...

Hej Annika och tack för farsdagshälsning! Ja vi har det gött! Ha det bra själva - vi hörs.