lördag, november 02, 2013

Svalare väder och Halloween

Helt plötsligt är det bara 20 grader på dagarna och en del blåst. Skillnaden är stor mot de 27-28 graderna vi haft under ett par veckor nu. Det som bidrar till höststämningen är att allt fler restauranger och strandbazarer stänger.
En del tycker det är kul med blåst och flyger med drakar på stranden. Men vi ska inte klaga, chattade lite med våra finska vänner Eva och Hasse - de var i Örkelljunga (på väg söderut) och väntade ut stormen Simone med orkanvindar i byarna. De sov nog inte så gott den natten.
Vi gjorde ett nytt försök med cachen i hamnen i Benicarló. Denna gång slapp vi punktering och hittade cachen till slut. Det var en väldigt liten magnetisk cylinder gömd i en vägskylt. Trots det lilla formatet innehöll den den obligatoriska loggboken (i form av en smal remsa).
I torsdags gick ett gäng svenskar på Halloween-fest på campingens restaurang.
Dagen efter var det helgdag och det mesta var stängt. Mycket folk på stranden och många badar fortfarande. Rita och Roland berättade att det fortfarande var dryga 20 grader i vattnet och tycker det är lite speciellt att bada i havet i november..

Vi skickade ett grattis-SMS till Uno som nu är i Bolnuevo. Han fyller 85, men still going strong!
Vi skypade med Sture och Inga-Lisa som är på Sicilien och blir kvar där i vinter. De berättade att Inger och Lennart är framme i Galé i Portugal, som är deras favoritställe. Fler och fler övervintrare börjar komma och hit till campingen har Unni och Ivan kommit. De umgicks vi en del med i våras, när vi var bland de sista svenskarna som var kvar här. Och vi läste att Rune och Aina äntligen är på väg efter trasslet med hjärtat som Rune haft.

Vi träffade ett par svenskar (från Stockholmstrakten) som är verkliga resenärer. De tänker tillbringa hösten här. Sedan åker de till Frankrike och ställer upp bilen på ett ställe och flyger till Australien där de också har en husbil och tillbringar vintern där. Till våren flyger dom tillbaks till Frankrike, hämtar ut den andra husbilen och åker så sakteliga till Sverige igen.
En fördel med det lite svalare vädret ("bara" dryga 20 grader) och när det är molnigt är det är lite folk på stranden. Då passar vi på att gå där med Yoki.
Nu har även tanten på hörnet stängt sin affär och öppnar inte igen förrän i april. Man undrar vad alla dessa butiks- och restaurangägare gör resten av året.
På allhelgonahelgen är många långlediga och ett populärt nöje är att cykla omkring med sådana här fordon.
Många små bondgårdar häromkring verkar öde och står och förfaller. De unga är väl inte intresserade av att ta över föräldrarnas verksamhet. Men undantag finns. Ett par ungdomar håller på att renovera en gård i närheten och röjer upp marken för att odla något där.

Inga kommentarer: