söndag, februari 02, 2014

Bolnuevo Boys på Blues House och paellafest på campingen

På marknaden har man börjat med vårkollektionen och jordgubbssäsongen verkar vara i full gång.
Den här syrsan bor på väggen till det ena servicehuset.
Trots att spanjorerna verkar älska sötsaker och bakelser har de allra flesta väldigt smärta och snygga kroppar.
Cykeltjejen som cyklar fram och tillbaks mellan Pto de Mazarrón och Bolnuevo. Ibland ser vi henne flera gånger om dagen. Hon vinkar alltid glatt när vi möter henne. Hon brukar stanna i backen ovanför apoteket och prata lite i sin mobil innan hon vänder tillbaks mot Pto de Mazarrón.


Söndag.
Beväpnade med ett ansenligt antal låtar var det så dags för spelningen utanför Blues House. De visade sig räcka för fyra timmars uppträdande.
Som vanligt var det kanonväder när det är uppträdande utanför Blues House.
Under lång tid har det varit skitväder i nästan hela Europa. Bara här i den sydöstra delen av Spanien har man sluppit detta. Så än så länge har vi ingen brådska att flytta på oss.

Bulnoevo Boys. Från vänster Holm (han heter så i förnamn) från Kiel på dragspel och sång, Sven-Åke från Mariedamm (utanför Askersund) på gitarr och sång, Affe från Kalix på gitarr och sång, Björn från Oslo på munspel, Jan från Partille på bongotrummor, Rune från Uddevalla på fiol och så jag på banjo.
Spelningen blev mycket uppskattad och restaurangen lade ut en hel del om detta på sin hemsida:
The Fantastic Bolnuevo Boys
Även Berit och Sven-Åke har en hel del här: Berit o Sven-Åkes reseblogg

Under fyra dagar bjuder campingen gästerna på paellafest. Det blir ca 200 personer per gång. Förutom paella bjuder man på förrätt, efterrätt, vin och
carjillo (kaffekask med spansk brandy) samt cava (spansk champagne) för att kunna skåla med personalen.
     
En av paellapannorna. 
När festen är slut avtackas och skålas det med personalen. Campingen bjuder på mat med tillbehör och personalen arbetar gratis har vi hört.

Den där gången för fyra år sedan när vi åkte iväg i januari för första gången var det de som idiotförklarade oss. Men jag undrar vem som gjorde rätt?! Så mycket fantastiskt vi fått vara med om. Och sluppit den långa, mörka vintern hemma (förutom vintern 2012 då Inga-Lis jobbade). Än har vi inte ångrat en dag!

Inga kommentarer: