fredag, februari 21, 2014

Veterinärbesök igen

Yoki hos veterinären igen, på onsdag. Denna gång en kraftig analsäcksinflammation, något vi aldrig råkat ut för tidigare fast vi haft så många hundar. Vi cyklade in till veterinären i puerton, där vi fick komma in direkt. Yoki hade så ont att han fick antibiotika och inflammationshämmande medicin och skulle komma tillbaks på måndag när den värsta svullnaden och smärtan lagt sig. Vi frågade vilken tid. Kom när det passar er! Här finns det resurser. Annat var det när vi skulle avliva Bonzo och fick tid om en vecka! Det var nog en av de värsta veckorna i mitt liv.
Till campingen kommer det dessutom en veterinärbil en gång i veckan, utrustad med t.o.m. ett operationsrum!

Och likadant verkar det vara med sjukhusvården. När ambulansen kom till Stig var det ett team på tre personer plus en läkare med.
Danske Erik råkade ut för något liknande som Stig och likadant där: Dagen efter hade han en pacemaker inopererad!
Spanien är ju ändå ett land med dålig ekonomi, men sjukvård verkar stå väldigt högt på prioriteringslistan!

Dagen efter var Yoki betydligt bättre och på eftermiddagen kunde han t.o.m. busa runt på stranden!
Antagligen pga att det bästa vädret är här, så är det massor med husbilar i området och campingen är fullbelagd varje kväll. Dessutom är det många som fricampar. På parkeringen ovan är det numera parkeringsförbud för husbilar sedan några mindre nogräknade tömde sin toalett i en dagvattenbrunn, efter vad som sagts. Men det står för det mesta husbilar där och polisen bryr sig inte.
 Utsikt över campingen. Det finns jätteväxthus av plast även här.
Änglatrumpeten blommar för fullt. Det är inte så mycket pinjelarver här, men längre upp efter bergssluttningen såg vi det här pinjeträdet med säkert över 50 bon!
På helgerna är det ofta fester. Tv hos Rune (fiolspelaren), th ärtsoppefest hos Gunilla och Hasse.
Samkväm hemma hos oss.
Vädret är för det mesta bra med strax under 20 grader i skuggan och en allt varmare sol. Emellanåt blir det en molnig dag och det händer även att det kan komma några regnstänk. Men det känns som det var länge sedan det var så mycket regn att paraplyet behövdes.

Inga kommentarer: