lördag, juni 04, 2016

Bröllop och nationaldagsfirande.


Den 4:e juni åkte vi åter norrut igen. Denna gången för att delta i giftermålet mellan Inga-Lis brorsdotter Emma och hennes Daniel. Båda är kända musiker och förutom släktingar deltog många musikerkompisar, så det blev en glad tillställning med mycket spelande!
Här är själva bröllopsceremonin i kyrkan just klar.
Utanför kyrkan väntade ett gäng spelemän på att brudparet skulle komma ut. Längst till vänster Niklas Roswall, världsmästare på kromatisk nyckelharpa 1996 och i den ljusblå klänningen Ulrika Bodén, en av de främsta folksångerskorna i Sverige idag.
Till festlokalen (Attmars hembygdsgård) kom två vagnar dragna av hästar. Först ett gäng spelmän och sedan brudparet själva.
Där blev det ett rejält kalas med mycket god mat och dryck! För vissa varade festen till 4-5 tiden på morgonen hörde vi..
Nationaldagen tillbringade vi i Hudiksvall, vilket vi gjort ett par år nu. Vi har tidigare stött ihop med andra husbilskompisar här, men inte så denna gång. Och så hade man flyttat uppträdandena från det fina områden nere vid hamnen (Möljen) till gågatan uppe i stan.
Det gillade inte Yoki som tyckte det blev alldeles för rörigt och högljutt där. Lite bättre blev det när han träffade ett par kompisar.
 Men en sak var i alla fall sig likt - strömmingsfiskarna!
Den här fiskaren fick tre, men jag såg vissa som fick fem på ett kast.
Vid Lillfjärden får man ta det extra försiktigt för det kan dyka upp så'na här gångtrafikanter!
Det är märkligt hur fågeltillgången skiftar. För något år sedan var det massor med kanadagäss här, men nu verkar grågässen tagit över helt.

Inga kommentarer: