fredag, augusti 28, 2020

75-årsfirande m.m.

För ett tag sedan nåddes vi av ett till dödsbud bland våra husbilsbekanta. Det var Bertil, som spelade bas i vår orkester nere i Spanien - Bolnuevo Boyz (han som står närmast mig). Det börjar bli många nu som försvunnit.

28 augusti. Nu var det dags att åka till våra tidigare hemtrakter igen. Denna gång för att gratta Lennart som fyller 75. Men först åkte vi till Svanö, en pärla i Ångermanälven. Här finns många promenadvägar runt ön. Och här står Birger Normans bänk med utsikt mot Sandöbron och med inskriptionen: "Den vanda vägen åldras aldrig om ögat lever". Birger Norman föddes på Svanö och är kanske mest känd för boken Ådalen 31.

Det finns en del utomhuskonst här, men inte lika mycket som förr, då konstnärer samlades varje sommar och lämnade kvar sina alster här.
Däremot har det tillkommit en hel del industriminnen i form av bilder. Sågverket och sulfitfabriken är sedan länge borta.

Så blev det dags för uppvaktning  av vår numera 75-åriga f.d. granne. Lennart och Dagny flyttade till Veda samma år som vi, 1980. Först umgicks vi på sjön med våra segelbåtar. Sedan blev det husbil. Tyvärr har de gjort sig av med sin i vintras, så den typen av umgänge kanske inte blir mera.
På festen blev det rikligt med förplägnad och trevligt umgänge (på  corona-avstånd så klart..).

Sedan åkte vi hem till Bergsjö. Även här har man satt upp utekonst, vid ån. Verkar bli alltmer populärt.

1 kommentar:

Solan sa...

Nu ska vi se om den här kommentaren fastnar...den förra försvann spårlöst!
Ni är bra på att rulla, och hitta på saker att se och göra. Vi pyser till Gotland framöver och sen Västergötland.
Hoppas ni kan komma hit i slutet på oktober...
Kramar härifrån!