tisdag, augusti 11, 2020

En sväng västerut och raggarinvasion.

7 augusti. Efter en dag hemma i värmen åkte vi ut med husbilen igen. Först till Stocka. I hamnen var det alldeles för varmt så vi åkte ut till Rönnskär där det fläktade friskt från sjön och temperaturen var "bara" 26 i skuggan. Vi blev kvar i två dagar tills prognosen tydde på lite lägre temperatur. Sedan åkte vi västerut till hembygdsgården i Ljusdal, där vi varit många gånger. Varmt, men inte outhärdligt. 

10 augusti. Fågelsjö gammelgård, ett par mil från Los, där vi hittade en plats i skuggan. En vacker hälsingegård inte långt från gränsen till Härjedalen. Ett intressant ställe där man kan få guidad visning mot en större summa pengar. Vi blev lite snåla..

Klövsjö i Jämtland. Har utnämnt sig själv till Sveriges vackraste by. Jag tror nog att fler hävdar detsamma.. 

Vi åkte upp till kyrkan för att äta lunch. Och härifrån var utsikten magnifik!

När vi gick en promenad med Yoki stötte vi på den här originella busskuren med en variant av Jantelagen.
Här finns släkten Bromeé och det var en av anledningarna att vi besökte den lilla byn. Fadern till vår  duktiga fågelhund, pointern Dixi, kommer nämligen härifrån och är uppfödd av tvillingarna Bromeé (numera avlidna sedan flera år).
12 augusti. Efter Klövsjö blev det Östersund, där vi åter fick uppleva en vacker solnedgång över Storsjön.

Hemma händer inte så mycket i dessa tider. Men idag invaderades Bergsjö av raggarbilar. Måste ha varit minst ett hundratal!! Spektakulärt.

16 augusti. En tur med husbilen till en hamn i norra Dellen, bara några mil hemifrån.



Här pågår det en konstutställning på somrarna. Tyvärr fick vi problem med kylskåpet när det gick på gasol. Det blev en tur till en firma i Sundsvall där man blåste rent systemet och även bytte brännarmunstycket. Nu var det att hålla tummarna igen och vi åkte hem igen..

Inga kommentarer: