tisdag, augusti 04, 2020

Slutet av juli och början av augusti.

Vi är ute så mycket med husbilen och samlar på oss så mycket upplevelser och foton att det börjar kännas tungt med den här bloggen. (Jag skriver bara med pc:n hemma.) Därför har jag bestämt mig för att gallra rejält bland allt material framöver. Hellre det än att det känns övermäktigt att sätta igång att skriva och det inte blir av. Vissa klagar på att de sitter isolerade och här gnäller jag på att det händer för mycket..

27 juli kom vi till Sjöviks folkhögskola (i närheten av Avesta, i Dalarna), där man gjort i ordning några platser för husbilar. Vid badplatsen stod de här sparkarna och väntade på bättre (?) tider.

En av linjerna på folkhögskolan var att timra hus.

30 juli. Norrut till Gammelstilla, ett jättefint ställe sydväst om Sandviken. Men den här sommaren är det inga visningar av whiskydestilleriet och inte heller några teaterföreställningar. Naturligtvis pga coronan.

1 augusti. Söderut igen. Det var meningen att vi skulle fira Inga-Lis födelsedag på hemmaplan, men när Solan och Lasse ringde och föreslog att vi skulle träffas på halva vägen så nappade vi givetvis på det. Vi har umgåtts i Tavira och Galé i Portugal och Malaga och Peníscola i Spanien. Halva vägen betydde Högbo bruk, men först blev det en mellanlandning i Jädraås, ett par mil från Ockelbo.

Här finns en museijärnväg, där man kan åka en tur med ånglok varje söndag. Det var söndag när vi kom, men tyvärr för sent på dan. Så det får bli en annan gång. Hela byn är präglad av gammal bruksmiljö, tom Kjellas mack!

 En övernattning till innan Högbo - Växbo bruk, linets Mecka.
Här blev det en förmiddagspromenad i den vackra Trolldalen. Som synes fattade Yoki tycke för några av trollen.

4 augusti. Inga-Lis födelsedag. Vi träffades i Högbo, men där var så mycket folk och rörigt så vi började tveka. Solan och Lasse hade varit i Gammelstilla natten före. Sagt och gjort, vi åkte tillbaks till den idylliska platsen, där vi hade en trevlig (födelse)dag med trevligt umgänge!

1 kommentar:

Solan sa...

Rolig bild med monsterhunden och trollen. Vi och den fungerande kranen fortsatte till Skåne och vände...hem till en sval lägenhet!
Vi ses framöver!