fredag, mars 08, 2013

Bolnuevos tidigare camping


Efter någon vecka med blandat väder ser prognosen ut som sommaren har kommit på allvar.
Vinterjackorna stuvas undan och nu är det t-shirt och sandaler som gäller. Hoppas att prognosen står sig...
Mimosan börjar blomma för fullt även här.
Det här var Bolnuevos camping tidigare. Men den 7:e september 1989 blev det ett kraftigt oväder och en väldig flodvåg svepte ner från bergen och spolade hela campingen ut i havet. Fiskebåtar letade överlevande bland flytande husvagnar, tält och bråte. Ett problem var att man inte visste hur många som fanns på campingen eftersom alla papper också försvann. Men till slut kom man fram till att ”bara” två personer omkommit.
Vissa hävdar att det var betydligt fler än så. Det finns förslag att göra en marina på platsen, men pga tvister är inget gjort ännu efter 24 år.
I dag är internationella kvinnodagen och då följde Inga-Lis med ett gäng damer för att äta damlunch på en restaurang.

Det är uppenbarligen ett hälsosamt klimat här nere. Under de tre vintrar vi varit här har vi hittills klarat oss från förkylningar. Förra vintern som vi tillbringade i Sverige var, i alla fall jag, förkyld större delen av tiden.
Men tyvärr blev vår tredje familjemedlem sjuk idag. Yoki kräks och har diarré. Hoppas det är något tillfälligt.
Dagen efter verkade han helt frisk igen. Han var utsvulten och åt massor. Det kanske var dumt att låta honom göra det. Om det berodde på det vet vi inte, men till natten var det färdigt igen med diarré och kräkningar. På dagen slutade i alla fall kräkningarna men han hade diarré och varken åt eller drack. Vi fick tvinga i honom lite vätska. Även under nästa natt fortsatte det.

Vi har fått höra att Eva och Hasse (som vi firade jul och nyår med) har fått ta bort sin Linus. Han orkade ingenting på slutet och varken åt eller drack. Han blev 13 år. Han ska kremeras och urnan ska de ta med för att begrava hemma i Finland.
På bilden Eva och Inga-Lis samt Yoki och Linus (julhelgen i Tavira).

Inga kommentarer: