torsdag, mars 14, 2013

Paella-fest på campingen


Yoki fortfarande frisk, så nu börjar vi våga tro att det inte blir ett bakslag igen.
Med vädret blev det sämre, inte alls som prognosen lovade tidigare. Blåst, 17-18 grader fram på dagen och kalla nätter (ner mot 10 grader).
Frisören (en engelsk dam) berättade att spanjorerna säger att det här är den kallaste vintern på 70 år!
 Bolnuevo var tidigare en fiskeby. Några små fiskebåtar finns kvar, men annars är det turisterna man lever på. Främst från campingen, men även en hel del som hyr (eller har köpt) lägenheter här.
Varje höst ”rövas” madonnan på tornet bort. En vecka senare ”rövas” hon tillbaks och det blir en stor fest i Bolnuevo.
Idag var det paella-fest på campingen. De riktiga långliggarna fick allt gratis, men vi som inte varit här så länge fick betala ca 20 kronor var. Men då ingick förrätt, paella, efterrätt, obegränsat med vin, kaffe och cognac och som avslutning ett glas spansk champagne (cava).


På vägen från paellan hälsade vi på Erik från Piteå, som nyss kommit tillbaks efter två veckor på sjukhus. Han drabbades av en stroke här på campingen, men mår bra nu. Här demonstrerar han sin ombyggda släpvagn. På ena sidan ett fullt utrustat kök och på den andra ett förrådsutrymme.
Efter paellan blev det efterfest hos Åke och Ann-Marie, de som köpte vårt förtält. Mest svenskar, men också ett par engelsmän som gärna hänger med på svenskarnas fester.

Inga kommentarer: