tisdag, maj 07, 2013

Cykeltur till Benicarló och en jobbig hemfärd

Det var inte ljumma fläktar utan varma på vår cykeltur till Benicarló, trots att vi cyklade i shorts. Vi gick en promenad på en liten strand där Yoki kunde springa lös. Men efter en stund blev det för varmt så vi gick upp mot stan och höll oss på den skuggiga sidan av gatorna. Termometern vid ett apotek visade 26 grader.
Tack och lov började de fläkta från havet och temperaturen sjönk till 25...
I en välsorterad järnaffär hittade vi ett ångstrykjärn med nästan den optimala effekten. Eftersom de flesta campingar har 6 ampere-säkringar är den optimala effekten 1200 watt och det vi köpte var på 1000 watt. Resestrykjärnet vi hade med oss hemifrån är helt värdelöst.
Det där med effekten är något att tänka på om man åker hit ner. En del har med sig vattenkokare och annan utrustning med för hög effekt viket gör att de sällan kan användas.
Den här stranden (eller playan eller platjan - det finns flera språk i Spanien) är ordentligt handikappanpassad, tydligen så handikappanpassad att man kan snorkla i rullstol om man får tro skylten.
Det blev lunch nere vid hamnen. På kajen ligger nät för kontroll och lagning.
Den spanska medelhavsmaten är ingen höjdare, särskilt här på ostkusten. I alla fall på de platser vi varit. Ofta är det samma sak på olika restauranger och man blir fort trött på den. Men kyckling är alltid ett säkert kort. Och inte bara på restaurangerna, även den man köper i affärerna är saftig, mör och god. Inte torr och tråkig som i svenska butiker.
I Benicarló tog mitt batteri till elcykeln utan förvarning slut. Normalt ska lysdioder indikera att det är på upphällningen, men inte denna gång. Så jag fick cykla hem för hand så att säga. Dessutom blev det en kraftig motvind de dryga fem kilometerna tillbaks. Detta och en stekhet sol på huvudet (hade naturligtvis inte kepsen med) gjorde att jag var smått vimmelkantig innan vi var hemma.


Inga kommentarer: