tisdag, maj 21, 2013

Över Pyrenéerna

 Vi hörde på campingen att det regnat i tre veckor. Och det märktes! Sandstranden vid campingen var långt under vattnet. Och många träd stod långt ute i sjön. Dessutom är det nya bud på väderprognosen som såg så lovande ut för någon dag sedan. Vädret verkar nu bli ruggigt i västra och norra Frankrike, liksom i Tyskland. Det gör att vi modifierar våra planer. Vi åker över Pyrenéerna till Frankrike idag för att sedan åka österut mot Provence.
 Resan bjöd på hissnande naturupplevelser. Väldiga berg, ofta såg vi örnar, lodräta stup ner mot forsande gröna fjällbäckar. På den övre bilden ett kloster högt uppe på ett berg. Det måste vara jobbigt att ta sig dit upp med mat och andra förnödenheter.
När vi närmade oss franska gränsen blev bergen allt mer dramatiska och snöklädda. Gränspassagen sker i en tre kilometer lång tunnel genom berget på bilden.
När vi kom ut på franska sidan var det snöslask och såg ut så här…
Då vi kom till ställplatsen i Arreau, som var dagens mål, var det regn, blåst och kallt.

2 kommentarer:

Inger och Ingemar sa...

Usch, vilket ruskväder ni hade! Snö den här årstiden! Var det t o m. Snö på vägen, när ni åkte? Det blir nog bättre, när ni kommer till Provence. Säkert vackert den här årstiden. Ha det gott alla tre! kram!

Håkan och Inga-Lis sa...

Det var lite snöslask, men på vägen tinade det bort på en gång. Och det var bara högst uppe det var snö - tack och lov!
Kramar från oss!