söndag, maj 05, 2013

Röda flaskborstar och tanten på hörnet

Bakom campingen finns en stor parkering där många husbilar brukar övernatta. Det är fantastiskt att inte campingen krävt att det ska sättas upp förbudsskyltar där. Men vill man utnyttja campingens service (toaletter, duschar, swimmingpool etc.) kostar det 3 euro har vi hört.
Häckarna med röda flaskborstar blommar för fullt.
Aldrig smakar en iskall öl så bra som till lunch på en solig uteservering, eller som här, på altanen till en jättebra kinesrestaurang.
Den här kvartersbutiken strax utanför campingen kallar vi för "tanten på hörnet" och har det mesta utom kött och färsk fisk. Förutom tanten jobbar även hennes dotter här (syns längst bak på bilden) och har ofta med sin dotter . När vi var här förra gången var hon jätteliten och låg i barnvagn. Nu är hon alltså drygt två år och blir jätteförtjust när vi har med Yoki (som får följa med in på affären, i alla fall i den främre avdelningen med frukt och grönsaker).
Efter den kraftiga regnskuren på natten för en tid sedan har vädret varit väldigt behagligt:  18-19 grader på förmiddagen, inte för hett på dagen (dryga 20) och rätt ljumma kvällar (17 grader halv tio när vi gick kvällsrundan med Yoki). Bilden ovan togs kvart i sex på aftonen och folk ligger och solar längre än så. Vi såg på bloggen "Evas egen" (svenska Eva och Hasse som vi träffat flera gånger i Portugal) att de var i Mariestad och det såg riktigt ruggigt ut med kala träd och avsaknad av grönska. Första gången vi var här nere kom vi hem i maj och det misstaget gör vi inte om.
Men det verkar som svenskarna är bland de som har mest bråttom hem och holländarna minst. Det är massor med holländare här på campingen nu.
Ett par tyskar en bit härifrån har en taxvalp som heter Maja. Hon är alldeles galen i Yoki och när vi går förbi så skriker hon. Naturligtvis måste de få hälsa på varann. Här får Yoki godis av den tyska damen.

Inga kommentarer: