tisdag, december 24, 2013

Julafton

Vi hörde att väster om oss (på solkusten) är det varning för kraftig blåst och på campingen  i Cabopinjo tar man ned förtält och markiser. Även här är det varning för blåst och regn i morgon. Men det är då det.
Och vad är väl det mot det svenska vintervädret...
Julaftonen bjöd på bra väder, även om det var den kallaste morgonpromenaden hittills, bara 9 grader.
På den här campingen delar personalen ut julklappar till alla campinggäster! Här är de spanska tomtarna i full färd med att lasta klapparna på släpvagnen.
Och så äntligen kommer tomten hem till oss.
Det var ingen dålig julklapp vi fick!
Så var det dags för jullunchen som var rätt internationell. Spansk skinka (helt ok), spansk gravad och rökt lax (den spanska gravlaxen är jättegod), tysk rödkål, svensk sill från IKEA och spansk pastej med svensk inlagd gurka. Och spanska ägg (här köper man färdigkokta ägg i affären- smart) med Kalles kaviar.
Det dukades långbord hemma hos Anita och Valle. Det spelades och sjöngs julsånger och Bengan underhöll med munspelet. Mannen bredvid (med solglasögon) är Kalle, en f.d. yrkesfiskare från en ö i närheten av Lysekil.
 Yoki hade naturligtvis sin tomtedräkt.
Men det slapp Adam (Eva och Hasses hund).
Jullunchen blev en jättetrevlig tillställning i sällskap med trevliga och glada människor. Tyvärr mulnade det på under eftermiddagen, en föraning om att sämre väder är på gång. På kvällen gick vi till socialen där det var dans. Det spelades mycket tyska och spanska marscher i bompabompa-takt så efter någon timme tröttnade vi och gick hem för att titta på inspelade TV-program (på spåret bl.a.).

Inga kommentarer: