tisdag, december 31, 2013

Nyårsafton

Den kallaste morgonen hittills med bara 6 -7 grader. Under förmiddagspromenaden kom det även en hel del moln. Men Yoki trivdes bra med att skutta runt på stranden.
Nyårsafton är vanlig arbetsdag här i Spanien. Här jobbar man med att lägga nya avloppsrör.
 Enligt väderprognosen skulle det spricka upp klockan två och det gjorde det! Ett gäng svenskar (och en norrman) hade beställt nyårslunch från en cateringfirma eller från någon restaurang. Vi hade beställt anka från kinesrestaurangen. Vi dukade långbord hemma hos Egon och Mona och det blev riktigt skönt när solen kom tillbaks. På bilden till höger Göran med dansksvenska gårdshunden Dexter.
De flesta firade in nya året på restauranger eller på socialen, men vi som har skotträdda hundar stannade hemma. Tack och lov var det inga smällare under dagen.
Eva, Hasse och hunden Adam kom över till oss. Vi tittade på grevinnan och betjänten (inspelat) samt direktsända nyårsfirandet på skansen. Vid tolvslaget blev det en hel del fyrverkerier och det blev jobbigt för hundarna, särskilt Yoki som flämtade och skakade.
Det har varit en bra dag med trevligt nyårsfirande frånsett att vår värmare la av helt - ingen gasolvärme och inget varmvatten heller. Tur att vi står på camping och det ska väl fixa sig så småningom.
Många nyårsönskningar fick vi från olika håll, bl.a. Sture och Inga-Lisa, som är kvar på Sicilien.
Maggan (vars man Anders gick bort för några år sedan) fyllde 70 år för några dagar sedan och har nu för första gången kört ner husbilen till Spanien ensam. Det är tufft! Hon firade jul, födelsedag och nyårsafton i Peñíscola.

Inga kommentarer: