söndag, december 08, 2013

Sommarvärmen tillbaks

Utanför entren är blomsterprakten lika fantastisk som förra gången vi var här (i våras) och trädgårdsmästaren går runt hela dagarna och pysslar om campingens växter.
Och liksom då spelar svenskarna boule på måndag, onsdag och fredag. (Även fransmän och tyskar.)
I torsdags kom den underbara sommarvärmen tillbaks!

Lika lyckligt lottade är man inte hemma
 i Sverige - mörker, kyla och stormar.
Jam session med Bolnuevo Boys hemma hos den norske munspelaren Björn. På dragspel tysken som heter Holm (i förnamn!) och som turnerat med Bibi Johns. Övriga är svenskar.
Det mesta är sig likt här såsom kohägrarna och den cyklande tjejen som cyklar fram och tillbaks mellan Pto Mazarron och Bolnuevo, ofta flera gånger om dagen. Hon brukar vinka glatt när hon ser oss.
Men tjurfäktningsarenan som var till salu i våras har man rivit. Tydligen ville ingen ha en egen tjurfäktningsarena..
Idag söndag cyklade vi till marknaden i Pto Mazarron, en av de största marknaderna vi varit på. Förra söndagen var det regn på förmiddan så nu tog folket igen skadan, det var massor av människor där.
Att cykla i Spanien är riktigt bra. Det är lag på avståndet till cyklister (tror det är 1,5 meter). Men man kan inte lita på det, ibland kommer någon fransman eller tysk och de är inte lika bra på att hålla avståndet.
Infarten till stan är bra med mycket utrymme för cyklar. Dessutom är det en serie trafikljus som slår om till rött om man kör fortare än 50 km i timmen. Riktigt smart!

Inga kommentarer: