fredag, januari 17, 2014

Jakt på Másmóvil och fullbelagd camping

I helgen åkte Eva och Hasse vidare, men vi ses säkert längre fram. Om inte förr så i Portugal någonstans.
Efter alla helger och festligheter är det nu dags att återgå till 5:2-dieten igen. Många här kör med det och det är måndagar och torsdagar som gäller.
 Och nog behövs 5:2-dieten alltid, för det är ofta kafferep. Här hos Mary och Affe.
Campingens städerskor, vilka gör ett mycket bra jobb.
Vädret har varit omväxlande en tid, vissa dagar med mycket moln och även lite regn. Men de senaste två dagarna har varit kanon med 18-19 grader.
I fredags åkte Affe och jag med Stig till Camposol för att skaffa ett Másmóvil abonnemang (mobilt nät för Internet). När vi kom in till återförsäljaren förklarade han (han kunde engelska, det är en fördel här eftersom en stor del av stadens invånare är engelsmän) att hans internetpaket var både dyrt och dåligt (modemet var låst till Másmóvil). Han ville med andra ord inte sälja det han hade, utan gav oss tips på en återförsäljare i Mazarrón (allså inte hamnstaden Pto Mazarrón).

Inte nog med att han kunde engelska, han kunde även rita en karta hur vi skulle hitta. Annars är spanjorerna dåliga på kartor. Håller man fram en stadskarta för att de ska visa en viss sak så blir det oftast ett pladdrande och gestikulerande i stället.

Väl framme visade det sig att återförsäljaren inte fanns kvar där. Vi hittade en annan internetbutik där vi fick nya uppgifter och gick iväg mot den adressen.
Efter ideliga fråganden och gestikuleranden av olika personer kom en tjej, som vinkade att vi skulle följa efter henne. Efter ett tag stötte hon på en äldre dam som tog över lotsningen. Så småningom kom vi fram till en dörr där hon pekade att vi skulle gå in. Vi gjorde det och upptäckte att vi befann oss inne på skattekontoret! Något missförstånd hade det tydligen blivit och det var bara att börja om på ny kula...
Ska man leta efter en adress i en spansk stad så blir det oftast en så'n här röra, det är bara att ta det med lite humor..
Hur som helst så ordnade det sig till slut och Stig fick sitt internetabonnemang och det stämde att "stickan" var både billigare (39 euro mot 70 i Camposol) och dessutom olåst.
Väldigt många åker inte söderut förrän efter jul och nyår och det märks här på campingen - den är nämligen helt fullbelagd! Flera står utanför receptionen och väntar på en plats. På bilden Ronny och Ingers nya Morelo. De är från Västerås och vi lärde känna dem här i våras. De har två stycken Yorkshireterriers.
Så'na små hundar är populära och förhållandevis dyra här i Spanien och därmed stöldbegärliga. Det fick ett tyskt par bittert erfara. Häromdagen, när de gick med hunden lös på gatorna här, plockade någon plötsligt in hunden i en bil och åkte iväg. De hann aldrig se registreringsnumret och nu går de runt och frågar om någon sett hunden Ledsen
Mer och mer vårtecken syns, bl.a. att vissa buskar börjar få en ljusgrön färg.
Söndagen bjöd på det sämsta vädret hittills i Spanien, regn nästan hela dagen och kallt - bara 11 grader. De flesta gatorna på campingen är inte asfalterade och eftersom det även saknas dagvattenbrunnar bildas det massor av pölar med lerigt vatten.
Vi fick den här bilden från husbilskompisarna och f.d. grannarna Dagny och Lennart och då kändes det betydligt bättre...
Och från och med nästa vecka lovar väderleksrapporten bra väder lång tid framöver.

Inga kommentarer: