söndag, januari 05, 2014

Vårtecken

Nyårsdagen bjöd på ett strålande väder och en hel del passade på att ta årets första dopp i havet. Men vi är riktiga badkrukor så vi avstod.
Nästa dag var det betydligt sämre, mulet hela dagen (vilket har varit mycket ovanligt här) och en del regn.
Men ytterligare en dag senare var det kanonväder igen. Idag var reparatören av värmaren hos oss. Han fixade det ena av de två(!!) felen (en sensor vid en fläkt)  och en ny kontrollpanel beställdes (det andra felet) och visade oss hur vi kan hanka oss fram tills den nya kan kopplas in (omkring den 11:e). Så nu har vi i alla fall gasolvärme och därmed varmvatten.
Vi kunde naturligtvis köra elvärme tidigare (den fantastiska lilla värmefläkten vi köpte i Tyskland), men campingen har en begränsning på elen numera (liksom många andra campingar här). Under 7 kWh per dag ingår elen i campingavgiften, men över det så kostar det. Och rätt så mycket också.

Den 9:e är det dags för en spelning igen med Bolnuevo Boys på Marias och så fort nyheten var släppt var det fullbokat. Men eftersom jag deltar med min banjo så har Inga-Lis och jag fått en plats vid "orkesterbordet".
Även lördagen bjöd på underbart väder. Vi gick stavgång österut längs stranden och passerade hotellet som har bland de flesta och bästa tapasrätterna vi hittat i det här området. På helgerna har de något så ovanligt som vita dukar på borden och är inte dyrare än de enkla tapasbarerna. Tapas är smårätter eller små portioner av någon rätt. En tapa jag ätit här var en slags fläsklägg med råstekt potatis med baconstrimlor - jättegott! Annars är potatis ovanligt till maten här, frånsett pommes frites till en köttbit. Däremot är enbart potatis med en rätt stark sås en tacorätt (patata brava). Men idag blev det inga tapas där, det var alldeles för tidigt för lunch.
Efter lunch (i husbilen) cyklade vi till Mercadona i Pto Mazarrón för att handla. Utanför satt Göran (med Dexter) och hans norska kompis Roald (båda är ensamåkare) och tog en öl i solskenet. Samtidigt kom Willy och Britt-Marie, de hade redan varit inne och handlat. Uppe till höger en del av Mercadonas enorma fisk- och skaldjurssortiment. Den godaste öringen vi köpt finns här. Smakar som man nyss fiskat upp den ur en fjällbäck. Mercadona är den bästa matvarukedjan i Spanien när det gäller fisk, tycker vi.
Senare under dagen började det blåsa allt mer och Medelhavet blev rejält upprört. Återigen tur att vi inte står nere vid stranden. Men det var varma vindar. Klockan åtta på kvällen var temperaturen 19 grader och det är rätt bra för att vara i januari, t.o.m. här i Spanien!
Dagen efter den kraftiga blåsten sopade den här fiskargumman sand runt bostaden.
Medan en fiskargubbe satt och lappade nät.
Ett vårtecken, fast av det otrevligare slaget, är att det börjar synas pinjelarvsbon igen.
Ett annat är att vi kört igång vår solcellsdrivna fjäril.

Inga kommentarer: