söndag, januari 19, 2014

Snö? och tandvärk







Nu hade tyskarna hängt upp anslag om sin försvunna Yorkshire och då såg vi att den hade försvunnit redan i början på året. Hittelönen var rejäl, 1000 euro. Dvs ungefär dubbelt så mycket som en ny Yorkshire kostar. På marknaden kan man köpa hundvalpar för 15 euro...

När vi cyklade till Pto Mazarron var det snö på marken! Nja, riktigt så illa var det inte, utan salt hade trängt upp ur marken efter de regn som varit. Det har regnat några gånger, inte mycket och mest på natten. Men det har räckt för att åstadkomma detta "snölandskap" och även underhålla leran på de oasfalterade vägarna på campingen och boulebanan.
Vi gick en promenad när vi kom hem och såg att ett stort gäng svenskar hade ordnat med grillfest. Det hade varit väldigt kort varsel, så vi missade det när vi var i stan.
Men vi var med på sifferkubbstävlingen efteråt. Tjejlaget vann stort..
Mera vårtecken. Mimosan börjar knoppas och till höger min favoritvårblomma. Fast vårblommorna kom mycket tidigare i Portugal, när vi var där förra vintern.

Jag har haft illavarslande känningar i en tand några dar och på natten mot fredag fick jag en intensiv tandvärk och sov mycket dåligt. På fredag cyklade vi in till en tandläkare i Pto Mazarrón som konstaterade att en rotfyllning var dåligt gjord (i Sverige alltså) och måste göras om. Vi fick en tid halvsju (här jobbar man länge på kvällen) samt recept på penicillin och inflammationshämmande medicin. (Man behöver inte alltid recept, många apotek har tillstånd att sälja antibiotika utan recept).
Vi cyklade hem igen och jag försökte härda ut med smärtstillande tabletter. När det var dags för den nya rotfyllningen fick jag en rejäl bedövning, men eftersom tanden var så kraftigt inflammerad gjorde det fruktansvärt ont trots bedövningen. Men det gjorde i alla fall inte ont i plånboken. Att gå till tandläkaren här kostar bara bråkdelen mot hemma.

På lördagsmorgonen klockan åtta var det 18 grader varmt, en av de varmaste januarimorgnar vi varit med om.
Lördagsmiddag på Juanitas. Från vänster Stig (f.d. länspolismästare) och Monika från Piteå, Inger och Ronny från Västerås samt Inga-Lis. Att gå på restaurang är heller inte dyrt här. Sallad som förrätt, oxfilé, vin, Irish coffe samt likör gick på under 200 svenska kronor per person.

Nattsömnen har varit mycket dålig de senaste tre nätterna, först pga tandvärken och lördagsnatten pga kraftiga, kliande nässelutslag och jag hade slut på antihistamintabletter.
Det som ofta utlöser detta är vistelse för länge i sol och värme (det här är nog fel ställe att vara på om man har solallergi...). Den här gången vet jag inte vad det var, kanske penicillinet eller stressen av tandvärken.

Som nästan alltid var det kanonväder på söndagens föreställning på Blues House (sol och 20 grader i skuggan). Nu uppträdde det skotska paret igen. De var så bra förra gången att vi gick dit igen. Bra framträdande även denna gång och naturligtvis massor av spex (på Nizzes blogg kan man se en hel del bilder därifrån).
En liten videosnutt igen från Blues House.
En av gångerna på Blues House satt jag för länge i den varma solen och på natten kom nässelutslagen som ett brev på posten. Men denna gång gick jag hem tidigare och fick faktiskt sova utan obehag denna natt!

Inga kommentarer: