onsdag, januari 08, 2014

Klippning och taktvätt

Dags för klippning igen. Jag hade inte långt till frisören. En av våra grannar (Anita) har nämligen tidigare jobbat som frisör.
Trettondagen är en av de större helgerna här i Spanien. En del tog med sig stolar och satt och njöt av de gudomliga vädret. Dagen efter trettondagen är julen slut och här på campingen tar man ned sitt julpynt, motsvarande vår tjugondag Knut.
Här låg förr Bolnuevos camping, den som spolades ut i havet under ett kraftigt oväder för många år sedan. Nu har någon köpt området och något ska byggas här. Hoppas det inte blir höga turisthotell bara.
 I tisdags gick ett gäng till Blues House för att äta middag.
Deras grillade revbensspjäll är helt outstanding.
På onsdagsmorgonen hade vi beställt tid för taktvätt. Mario är son till Heidi, en tyska som lever ensam här på campingen på vintern. På sommaren jobbar hon med grönsaksodling hemma i Tyskland för att få råd med vintrarna här nere (hon är inte pensionär ännu). Mario bor normalt i Valencia, men har inget arbete där utan försöker försörja sig på att fiska tillsammans med en kompis. Han kom hit i julas för att hälsa på sin mor och de kom på iden att tvätta taket på husbilar och husvagnar. Och han har fullt upp varje dag och är inbokad lång tid framöver eftersom han gör ett mycket bra jobb. Han höll på med tvättning, polering och vaxning i ungefär 5 timmar och för det tog han 45 euro. Han fick 50, dvs under 90 svenska kronor i timmen för ett noggrant och hårt arbete!
Även Heidi hjälpte till.

En av Yokis favoritleksaker är fortfarande Tiger, som han fick med sig från uppfödarna i Hallsberg när vi hämtade honom sommaren 2011.

Inga kommentarer: