tisdag, december 23, 2014

Dagarna innan jul

Efter ett par regniga dagar på vägen hit (vi har aldrig varit med om mer än två regndagar i sträck här nere) skiner solen igen och det är varmt och skönt med 18-19 grader i skuggan.
På campingen är det närmare 100 svenskar och vi känner de flesta,  så det blev mycket hälsande när vi kom.
Det mesta är sig likt här. Vi spelar boule (eller petanca som det heter på spanska) måndag, onsdag och fredag. Vi går ut och äter ibland, i lördags var vi på De Juanita itllsammans med Stig, Monica, Ture, Gunilla, Kenny och Monica. Vädret har varit bättre än motsvarande tid i fjol - mindre moln och blåst.
Det här bröllopsparet såg vi på stranden under en promenad.
Men en förändring är att Maria gjort om sin restaurang till bodega, så där är det slutspelat för Bolnuevo Boyz! Och italienaren som hade restaurangen "hålet i väggen" har försvunnit och, efter vad vi hört, lämnat kvar en massa skulder.
Idag, den 22:a december, är det årets kortaste dag. Men det blir ändå inte mörkt förrän klockan halv sju här nere och nu blir det bara ljusare!
Idag, dagen innan julafton, kom campingens tomtar och delade ut julklappar till alla. Vi fick två flaskor vin, en stor flaska asturisk cider, dadlar och olika sorters söta, torra spanska julkakor.
Tyvärr har vädret varit molnigare, blåsigare och svalare de sista två dagarna. Hoppas att det blir bättre tills i morgon då vi ska äta julbord på gatan här utanför.

En riktigt God Jul och Gott Nytt År (eller Felices Fiestas som man säger här) önskar Håkan, Inga-Lis och Yoki !!

Inga kommentarer: