lördag, december 06, 2014

Silves och Falesia

När vi kom till Algarve åkte vi först till Silves, men där var parkeringen vid badhuset full av husbilar så vi fortsatte till Portimão.
Visserligen har man gjort en ny ställplats i Silves, men den låg längre från stan.
Det här är treje gången vi är i Silves, den första var dagen efter den stora katastrofen - tornadon som fick husbilar att rulla runt flera varv och ställde till stor förödelse i stan. Nu syns det inte längre några spår kvar.
På parkeringen hade vi tur och hittade en plats. Här var (svenska) Eva och Hasse, vilka vi senast träffat i Sollefteå. Vidare ett par som visade sig vara bekanta till finska Eva och Hasse (vilka är i Spanien nu) samt ytterligare ett svenskt par. Men det brukar vara fler svenskar här.
Lunch åt vi vid saluhallen där man grillar god kyckling. Särskilt den som kryddas med piri-piri är populär. Piri-piri-kyckling är lite av en nationalrätt här nere.
Storkar finns det gott om här, fast en del råkade illa ut under tornadon. Det var riktigt beklämmande att se storkarna flyga runt och leta efter sina bortblåsta bon.
Den stora parkeringen här är helt full av husbilar, men man håller på och bygger en ny ställplats alldeles intill och en tredje i andra änden av stan. Då blir det säkert förbud mot gratisparkering av husbilar här.
Hög tid för klippning av Yoki.

Efter ett par dar i Silves beslöt vi att åka vidare. Vi tänkte testa en ny ställplats (det öppnas nya ställplatser hela tiden i Portugal). Falésia heter platsen och ligger en mil öster om Albufeira. Vi hade först tänkt åka till Galé, men efter att fått färska rapporter från Sture och Inga-Lisa samt Lennart och Inger om att det var fullt med fransmän där, ändrade vi oss.
Vi gav oss ut på väg 125 igen - pulsådern genom Algarve. Vägen blir sämre för varje år. Men annars var den sig lik: mycket trafik och omväxlande apelsinförsäljare och gatflickor längs vägen.
Innan vi kom fram passade vi på att fylla gasol i Bolqueime.
Ställplatsen var väldigt fin och välordnad med all service man kan tänka sig, bl.a. duschar, tvättmaskiner, torktumlare och Wifi.
Det var 5 minuters promenad till stranden med sina vackra sandstensklippor. Vissa lyste med nästan onaturlig färg i aftonsolen.
Och dessa vackra skorstenar är typiskt för Algarve.
Vädret är fortsatt bra, fast några grader svalare. På kvällen och morgonen känns det riktigt kyligt.
Vi stannade ett par dar i Falésia och det blev en promenad till längs den vackra stranden.
Vi hade kontakt med Lars Erik och Inger från Härnösand, som är ute på sin första övervintringsresa.
Det visade sig att de befann sig på en camping i Olhão. Det är bara några mil härifrån, så vi beslöt att åka och hälsa på dem.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att se, att ni är på G Igen! Ha en fortsatt trevlig vistelse!

Håkan och Inga-Lis sa...

Tack för hälsningen Inger och Ingemar. Hoppas vi stöter ihop någonstans i vinter!