fredag, november 02, 2018

Framme i Spanien

2 november. Uppe i Pyrenéerna är en tunnel som är 8 km lång (dubbelt så lång som Öresundstunneln). När man kommer ut på andra sidan är man i Spanien. Och där på andra sidan sken solen!
Den här vägen är den bästa vi hittat, när det gäller att korsa Spanien. Inga riktiga hårnålskurvor på franska sidan och gratis motorväg på spanska sidan ner till Valencia.
Huesca blev dagens slutmål och vi stannade på en gratisställplats i staden. Det var skönt att sitta i solen, som vi inte haft mycket av sedan Kumla. Det var hyfsade 16 grader i skuggan! Och solen är betydligt intensivare här nere.
Och dieselpriset är betydligt lägre än i Frankrike (där priset var närmare 17 kronor), en bra bit under 13 kronor.
Vägen går uppe på den spanska högplatån som är väldigt flack, men går ofta på över 1000 meters höjd. När vi började närma oss Valencia sluttade vägen neråt och terrängen blev mera kuperad.
Efter ett misslyckat försök med en trång och brant camping blev det ånyo en gratisställplats några mil norr om Valencia (Segorbe).
4 november. Vi pinnade på en hyfsad bit idag igen (25 mil) och åkte förbi Alicante och Santa Polas stora saliner (saltsjöar) och är nu framme i La Marina på Costa Blanca (den vita kusten).
En svag vind och upp mot 23 grader. Underbart!!
Naturligtvis blev det en promenad ner till Medelhavet, där många låg på stranden och solade och en del tom badade.

Dagen efter var det mulet och grått. Vi fortsatte mot ställplatsen i San Fulgencio (som kallas för "argentinaren"), en och en halv mil norr om Torrevieja. Fast argentinaren har flyttat hem till Argentina, så nu är det nya som tagit över.
Vi hade glömt att köpa nytt ACSI-kort innan vi åkte (ger rejäl rabatt på många campingar), så vi svängde in till en husbilsfirma i Elche där vi fick tag på ett nytt.

Inga-Lis har kört betydligt mer än jag. Hela vägen, i olika sorters trafik och i trånga städer i både Frankrike och Spanien. Så hon har på kort tid skaffat sig stor rutin!!

Under dagen började det regna och temperaturen var 14 grader som mest.
Ställplatsen har vi varit på flera gånger och är väldigt populär. Vi och Eva och Hasse hade tur och knep de två sista platserna. Dagen efter var det fina vädret tillbaks med ca 19 grader.
Den här delen av Spanien är nog den solsäkraste och varmaste i Spanien. En liten bit söderut börjar Costa Calida, den varma kusten. Naturen är karg och ökenlik, men i trädgårdar och planteringar blommar det.
Vi har nära till fyra matvaruaffärer (Lidl, engelska Iceland, spanska Mercadona och en holländsk), samt två kinabasarer. Här kommer vi nog att stanna upp ett tag efter allt bilåkande.
Länk till ställplatsen: San Fulgencio

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men.........var är ni????? Vi har stått här under drygt två veckor. Har letat efter er och ikväll frågade jag andra svenskar, om de hade sett er. Inget har sett er här på ställplatsen!!!!
Kan berätta att ”agentinaren” bor i Guardamar.....
Ha det gott önskar vi!
Inger och Ingemar

Håkan och Inga-Lis sa...

Men vad i hela friden?!! Är ni här?!! Otroligt!! Vi står vid första gatan till vänster när man kör in. Är ni kvar så ses vi i morgon!
Kramar Håkan och Inga-Lis