lördag, november 24, 2018

La Ribera, San Javier del 3


24 november. Lördagslunch i hamnen. Det blev någon slags köttgryta på ett rostat bröd. Lite smaklöst, men Yoki slickade sig om munnen 😋
Vi har inte haft många solglimtar de senaste två veckorna, men i alla fall ingen ishalka och halkolyckor som rapporterats hemifrån. Vi har faktiskt lämnat broddarna hemma..
Men på em skedde ett under - solen sken från en nästan molnfri himmel.!! Lite lägre temperatur, knappa 18 grader, men i solen känns det skönt.
På väg till Lidl var det återigen avspärrade gator. Är det inte översvämningar så är det cykellopp!
Tyvärr är den fantastiska affären Mercadona stängd för ombyggnation så vi får klara oss med Lidl, Aldi eller den lilla Sparbutiken, som ligger nere i Santiago.

Vi har förlängt vår vistelse här gång på gång. Först pga hotande slagregn, men sedan har vi trivts allt mera, både med platsen, omgivningarna och med våra grannar här på ställplatsen. Det enda negativa är smällandet. Det ligger ett flygfält i närheten och man skrämmer bort fåglar med tryckluftskanoner. Dessutom var det fest någonstans i natt och då ska det naturligtvis skjutas. Och inte nog med det, det är dessutom tydligen en skyttetävling i närheten nu i helgen, så vår skotträdda Yoki har haft det riktigt jobbigt stundtals. Däremot har han blivit mycket bättre på att klara av folksamlingar och trafik. Nu är det faktiskt kul med marknader och att gå ner till staden och stranden!

Avspärrade gator igen! Den här gången var det en löpartävling.
De här magnifika träden är fikusar, så'na som vi har i blomkrukor hemma! Och deras rotsystem är lika enorma, där de växer i markytan.

Vi fick ett mail från ett par som vi umgåtts med en hel del i Spanien, men som numera slutat med husbilslivet. Bl.a. skrev dom så här: "Hej på er, läste just att ni är i San Javier där vi varit ett antal gånger när vi hade hus där nere. Vårt hus låg ca 1 mil söderut i El Oasis (Los Alcazares) Det är helt underbart där nere ,Mar Menor är härlig att bada i, det brukar va varmt i havet ända in i oktober ca 32 gr. Synd att vädret är dåligt, verkar som om allt har ändrat sig i miljön."

25 november. Elisabeth från Hjo bjöd alla svenskar samt ett par finländare och norrmän på varmkorv.
Hennes man har fått åka tidigare hem pga ett arbetsuppdrag, men hon stannar kvar ett tag till innan det är dags att flyga hem till Sverige över jul och nyår.
Det är många trevliga svenskar här bl.a. ett par som bor bara en liten bit från en plats vid Hårkan (i närheten av Föllinge) där vi varit och fiskat för en del år sedan.
Vidare ett par från Åre, som åkt på sin första övervintringsresa så fort de blev pensionärer, för att uppleva något annat än mörker, kyla och snö. Och det gör dom rätt i, tröskeln att ge sig iväg blir bara större ju äldre man blir.
Dagen efter var ännu mera fantastisk, sol, varmt och vindstilla. Ett tiotal svenskar (däribland vi) tyckte det var läge för ett parti boule.
En liten bit ifrån oss står ett tyskt par med en stor husbil och massor av prylar. Bl.a. två motorcyklar, två vanliga cyklar och en liten Porsche. Dom håller mest på att putsa på sina saker och någon utflykt emellanåt.
På onsdagsmarknaden idag den 28:e november kunde man köpa videkissar!
Här finns inte de stora apelsinodlingarna som är vanliga runt Valencia, men visst finns en hel del apelsiner i trädgårdarna även här.
De enda träd som påminner om att det är höst är eukalyptusträden. Men deras löv  får inga vackra höstfärger utan blir bruna och sedan ramlar dom av.
Solnedgång över San Javier. Vid artontiden börjar det skymma och halvsju är det mörkt.
Lågtrycken verkar ha återtagit sin rätta bana över Nordeuropa och dagarna här är helt underbara. Men kvällarna och morgnarna har istället blivit betydligt svalare.

Inga kommentarer: