lördag, november 10, 2018

Marknad i San Fulgencio

Här vajar den svenska flaggan bland palmer. Vi hade med en hel del kompostgaller till en hage till Yoki, egentligen alldeles för mycket, så Eva och Hasse fick hälften. Deras Knutte trivs bra i "buren", men det gör däremot inte Yoki, som vill ut efter en liten stund.
Om man läser kommentarerna på förra inlägget så ser man att Inger och Ingemar från Askersund är här på ställplatsen..och att argentinaren inte alls flyttat hem till Argentina, som sagts oss, utan bor i Guardamar här i närheten.
Men på en promenad här utanför stötte vi ihop med Inger och Ingemar. Vi har setts både i Spanien och Portugal, men det var några år sedan, så det var kul att ses igen! De blev inbjudna till oss på em fika tillsammans med våra finska vänner.
Vi med vår sjätte övervintring är lite av nybörjare i sällskapet, Eva och Hasse är här för tionde gången och för Inger och Ingemar är det tolfte gången!
Vädret har varit jättehärligt, förutom en dag då det var rätt molnigt och blåste friskt. Det kändes så kallt att det blev både fleecetröja  och jacka. Men vi blev förvånade när vi tittade på termometern - det var faktiskt 18 grader!! Man blir fort bortskämd här nere..
Svalor och kohägrar flyger omkring och fjärilarna fladdrar - det har inte börjat kännas som höst ännu.
10 november. På lördagar är det marknad alldeles intill ställplatsen. Marknaderna i Spanien och Portugal har en speciell atmosfär och det är kul att bara ströva runt en stund. Men man får tänka på hur man förvarar sina pengar och värdesaker. Ficktjuvar är inte ovanligt.
På bilden uppe th säljer man vin på lösvikt.
Vid kryddstånden luktar det jättegott och grönsakerna är av en helt annan klass än hemma.
Jag köpte en klocka för 8 euro och ett handgjort grovt skinnbälte för 10. Dessutom har man väldigt god kyckling och revbensspjäll vid grillstånden. Det blev det senare för oss samt fantastiskt goda oliver. Inga-Lis passade på att införskaffa ett par shorts.
När vi blev trötta i benen stannade vi till för lunch bestående av churros och öl.
Em kaffe hos Inger och Ingemar. Det blev mycket snack om minnen och gemensamma bekanta. Våra finska vänner har blivit hämtade av sina bekanta, som har ett hus i närheten.

I morgon åker vi vidare till La Mata, där min ena dotters svärföräldrar har en lägenhet.

Inger och Ingemar blir kvar på ställplatsen ett tag till innan de åker vidare söderut - vi lär stöta på varandra igen.

Eva och Hasse kommer att stanna här i Santa Pola -Torreviejaområdet i vinter, så nu tar vi avsked av dem för den här gången - känns lite vemodigt. De har varit jättebra resesällskap, kanske kan vi följas åt genom Frankrike igen, till våren.

Inga kommentarer: