onsdag, april 10, 2013

San Antonio, Altea

Vi åkte vidare till en ställplats i San Antonio. Den ligger mitt mellan städerna Altea och Albir (10 minuters promenad in till städerna) och med havet på andra sidan gatan. Och någon mil norr om den fula staden Benidorm med sina skyskrapor som står tätt, tätt.
 Överst utsikt mot Albir och nedan mot Altea.
Vi gick en promenad efter vattnet till Altea. Det fläktar lite från havet och det känns skönt. Nedan stranden i Altea.
Tur att det fläktar lite för det är 25 grader i skuggan och solen är gassande het. Trots att vi har takluckor och dörr öppna och korsdrag, så är temperaturen över 30 grader i husbilen.
Men man behöverinte åka långt norrut för at det ska vara annorlunda. Våra finska vänner Hasse och Eva åkte för någon dag sedan mot Clermont-Ferrand i sydfrankrike och körde i snöslask! Och i Portugal regnar det fortfarande (förra vintern hade de en regndag på fyra månader..)
Många städer här nere börjar på Al eller Ali och Ben eller Beni, vilket härstammar från arabiskan. Här härskade morerna en gång i tiden.
Shorts och t-shirt till middagen ute (räkfrossa på de stora och goda spanska räkorna) – 24 grader klockan sju på kvällen. Satt uppe rätt länge, 18 grader klockan tolv på natten. Förra gången vi hade sådan värme var på påsklördagen i Bolnuevo.


Inga kommentarer: