söndag, april 14, 2013

Marknad i Albir

Det härliga sommarvädret bara fortsätter. Det är sällan man upplever sådant väder i Sverige, om man inte räknar in någon enstaka (och kortvarig) tryckande värmebölja.
Från första april blir det, efter vad som sägs, kraftiga böter om man har hunden på stranden. Det påstås att om en polis ser det kostar det 300 euro! Uppskattas naturligtvis inte av Yoki, som älskar att springa lös i sanden.
Idag var det marknad i Albir så vi cyklade in dit. Och spanjorerna är väldigt bra på att hålla avståndet till cyklister. Är det bilar som kör nära så är det utlänningar. Nu var det premiär för bärväskan till Yoki, som vi köpte av svenskan i veterinärkliniken i San Fulgencio. Yoki verkade gilla den direkt. Alternativet är att bära hunden eftersom det ofta är trångt (risk för att någon trampar på han) och då blir man rejält trött i armen efter ett tag. Och på det här viset får man ju båda händerna fria.
Tapas betyder smårätter och kan vara väldigt olika saker, men aldrig det som säljs som tapas i livsmedelsbutikerna hemma. Ofta räcker ett par tre tapas till lunch och en eller ett par till, till middag. Oftast kostar de mellan 2 och 4 euro, men man kan hitta billigare som på bilden. Tyvärr har vi inte hittat bra tapas här. De i särklass bästa tapas vi hittat hittils var i San Lúcar och halvhyfsade i Bolnuevo / Puerto de Mazarron.

Inga kommentarer: