torsdag, april 11, 2013

Albir och fiskehamnen i Altea

På den här ställplatsen är det övervägande norrmän och vi är de enda svenskarna här. Kanske svenskarna tycker det är för dyrt här? Priset är 15 euro per dag + ström (efter förbrukning), ungefär som en billig camping. Men då är det bra standard här, bra toaletter och duschar och tvättmaskiner. Enda minus är att stranden på andra sidan gatan består av stora stenar. Och rätt mycket trafik dagtid, men det är en riktig gångbana in till de två städerna.
Paret som driver ställplatsen är läkare och extrainkomsten gör att man stänger ställplatsen i maj för fyra månaders ledighet. Norrmännen har berättat att de är väldigt trevliga och hjälpsamma och ställer upp på olika sätt, t.ex. skjutsa folk om det behövs.
Vi hade tänkt gå till gamla stan i Altea idag, men en dimbank ute till havs drev in mot stan och vi gick till Albir i stället. Stan är rätt charmig, men väldigt turistisk. De flesta restaurangerna är engelska eller norska. Norska hörs överallt på gatorna, det är många norrmän som bor här.
Det finns svenska restauranger också.
Nu är man i full färd med att frisera palmerna inför sommarsäsongen.
Här i Altea finns en Consumbutik, den första vi stött på hittills i år. Det verkar som de är vanligare på ostkusten. Den stora fördelen med Consum är att de brukar ha 3 liters bag-in-box. Det är något som annars är svårt att få tag på i Spanien. Förutom flaskor så säljs vin i 2 eller 5-liters plastdunkar. Möjligen kan de finnas någon 5-liters bag-in-box, men de är för otympliga. Vi får bunkra när vi kommer åt, för vinet är dubbelt så dyrt i gränshandeln i Tyskland.
På vägen hem från Consum gick vi längs en liten bäck med vildväxande krasse.
Det blev även en promenad till fiskehamnen i Altea.
Lossning av fisk, bläckfisk och skaldjur från en fiskebåt.
Utsikt mot vår ställplats från hamnen.




Inga kommentarer: