onsdag, april 17, 2013

Valencia - Peñíscola

Eftersom campingen var söder om Valencia och vi skulle norrut så blev det rakt genom storstaden. Morgontrafiken hade lugnat ner sig så det gick utan problem. Sedan valde vi den snabba betalvägen för att komma fram till Peñíscola så tidigt som möjligt. Detta för att kunna välja en bra plats. Man ska inte komma dit före april av flera orsaker. Dels ligger det rätt långt norrut och några grader svalare väder på vintern, dels brukar det vara väldigt fullt då. De flesta platser är dessutom små (korta) och gjorda för en bil och en liten husvagn och har oftast ett träd med låga grenar mitt på tomten. Men vårens intåg i sydeuropa har gjort att många börjat bege sig hemåt och vi hade inga problem att hitta en tillräckligt lång plats för vår bil.
Det känns verkligen som att komma hem när vi är här igen!
Här träffade vi några gamla bekanta. Att Jan-E och Ingrid från Funäsdalen var här visste vi redan, men även Bengt och Kerstin från Västerås var här.
Av flaggorna vid receptionen att döma har man haft rejäla blåsväder här i vinter.
Blå markeringar på gatan betyder parkering tillåtet, gula parkeringsförbud. Några parkeringsautomater har vi inte sett till i Spanien.


Inga kommentarer: