onsdag, juni 12, 2013

Åhus

Igår åkte vi norrut en bit i Skåne. Först till Bromölla där det finns en Dethleffsåterförsäljare (märket på vår husbil). Dels skulle vi inhandla en del reservdelar och dels för att få tips med vad vi skulle göra med vår värmare, som bara går på en elpatron. Det blev inte mycket utdelning för reservdelarna måste beställas och han som kunde det tekniska var ledig. Men de skulle kolla upp allt och höras av per telefon. Vi får väl se vad det ger...
Sedan åkte vi till en liten hamn i Tosteberga, i allra nordöstligaste delen av Skåne. Här finns några små öar utanför vilket gör det till Skånes enda skärgård. Hamnen skulle varit ett riktigt smultronställe om det inte vore för alla betesmarker med elstängsel, som gör att det inte går att vandra efter stränderna.

Vi har så smått börjat vänja oss med att vara i Sverige igen. Det har återigen varit en helt fantastisk resa. Vi är så tacksamma för att vi vågade ge oss iväg söderut den där vintern för några år sedan. Och vi är helt inställda på att till hösten åker vi söderut igen (om inget oförutsett inträffar förstås..) Att få slippa kylan, snön, mörkret och tristessen och få uppleva så mycket intressant i stället. Och alla härliga människor vi träffat. En sak som slagit mig först nu är att under resan blir det hela tiden ljusare längre och längre på kvällen. Först när vi åker ner på hösten och sedan när vi åker norrut igen. Snart (när vi kommer ännu längre norrut) är den ljust hela natten.

Idag åkte vi åkte den korta biten ner till Åhus.
I Trolle Ljungby stannade vi till för att titta på ett av Skånes många slott och herresäten.
En eftermiddagspromenad i Åhus. Nederst det vackra bränneriet där man tillverkar Absolut Vodka.

Inga kommentarer: