måndag, juni 17, 2013

Osby och Älmhult

Efter en dag med regn, kyla och blåst kom vi igår fram till Osby i nordligaste Skåne.
Vi stannade på en rastplats som inte fyller sin funktion längre pga vägen dragits om. Men den har i stället blivit en fin (skyltad) husbilsplats vid Spegeldammen, en liten vik av Osbysjön som är en av de få sjöar där det är fritt fiske utan fiskekort. Platsen sköts fortfarande med klippta gräsmattor, rent och snyggt och fungerande toaletter.
Vi vaknade upp till strålande sol och ingen blåst. Enda nackdelen är lite störande trafik från vägen intill och även från järnvägen.
Efter en förmiddagspromenad samt lunch i Osby fortsatte vi norrut mot Småland. Vi provade flera rekommenderade platser för husbil, men ingen kändes speciellt trevlig.
Men i Älmhult (där IKEA startade) hittade vi den här jättefina lilla småbåtshamnen där vi står nu.

2 kommentarer:

Eva Ekström sa...

Trevligt att följa er.Jag har inte bloggat på länge nu lite mycket för tillfället håller på o flyttar ur huset,dottern med familj skall flytta in så det blir en liten lägenhet för oss o det skall bli skönt men mycket jobb innan man får ut allt ur huset.Med våran nya hund Adam går det jättebra en glad o pigg krabat.
Får önska er en riktigt trevlig midsommar ni träffar säkert många bekanta i Skutesjön .Kram o ha det så gott från Eva Hasse o Adam

Håkan och Inga-Lis sa...

Hej och tack för hälsningen. Jovisst, det är ett jäkla jobb att tömma ett hus om man bott där länge. Vi har ju det i färskt minne...
Igår fick vi husbilen besiktigad och idag åker vi till Skutesjön. Det verkar redan vara mycket folk där. Monica och Kenny kommer dit också. Vädret verkar osäkert, men vi får hoppas på det bästa.
Så kul att det går bra med Adam, Yoki ser fram mot att träffa honom!
Kramar och trevlig midsommar själva!