måndag, juni 03, 2013

Danmark, Aabenraa och idiotiskt danskt telebolag

Idag passerade vi danska gränsen och åkte till hamnen i Aabenraa, där vi varit ett par gånger tidigare. Vädret bra frånsett att det fortfarande blåser en del.
Stan är rätt fin, åtminstone i centrum. Vi passade på att köpa ett SIM-kort för mobilt bredband, som vi kan använda där det inte finns wifi. Nackdelen med mobilt bredband är att det oftast har en begränsning i datamängd. Detta gör att man knappast kan titta på svensk tv för då tar datamängden fort slut. Undantaget är Portugal där det går på tid (1 euro per timme). Finns det wifi är datamängden obegränsad.
Här i hamnen finns en hotspot för wifi av telebolaget TDC. Vi betalade 29 kronor (med VISA-kortet) för fem timmar och fick uppge emailadress. Då kom ett meddelande att man skickat lösenordet via email! Hur korkad får man vara! Man betalar ju normalt för Internet för att man inte har Internet och hur ska man då kunna ta emot mejlet med lösenordet?!! TDC är alltså ett av de största telebolagen i Danmark. Tack och lov hade vi ju nyss köpt ett kort för mobilt Internet, så jag kunde använda det för att komma åt lösenordet. Något så korkat har vi aldrig stött på i övriga Europa.

Inga kommentarer: