tisdag, mars 17, 2015

Benidorm och Jávea

Resan till Benidorm gick utan problem. Först hade vi tänkt åka till en rätt dyr camping nära centrum, men vi ångrade oss och ändrade rutten till en betydligt billigare ACSI-camping. (Folk påstår att de ligger så långt ifrån centrum). Vi hade precis hunnit hit då gamla bekanta från Bolnuevo dök upp, nämligen systrarna Mary och Lisa med sina respektive Affe och Jan (spelemän i Bolnuevo Boyz).
Under en liten promenad utanför campingen upptäckte vi att en av de dyra campingarna är nästan granne med vår - bara ett par hundra meter härifrån!
Dessutom är det gratis wifi här, något som är ovanligt på campingar.
Stan är inte precis vacker med sina mängder med skyskrapor. Men det är inte för stadens skönhet man kommer hit utan för folkvimlet och hålligånget. Från campingen ner till strandpromenaden är gatan kantad av restauranger, barer och diskotek.
Det vimlar av handikappade här kan man tro. Men så är det naturligtvis inte, utan det är väldigt populärt att hyra handikappfordon här. Och det är rätt smart, man tar sig fram överallt. Även på trottoarer och gågator.Igår kväll var det ett väldigt fyrverkeri. Eftersom Benidorm tillhör Valenciaregionen firar man Fallasfestivalen även här med jättelika skulpturer som bara finns den här veckan.


Efter Benorm åkte vi till Jávea för att hälsa på Vivianne som hjälpte oss så mycket i samband med Inga-Lis mors bortgång för några år sedan. Här står vi parkerade vid hennes hus med berget Montgó i bakgraunden.
Montgó är ett av de vackraste berg vi vet.
På bergssluttningen där Vivianne har sitt hus är det närmast tropiskt klimat och man förstår att t.ex. Hibiscus och Bouganvilla trivs här.
 Middag hemma hos Vivianne. Mannen bredvid Vivianne är Simo från Marocko, som bott hos henne ett par år. Han pratar arabiska, franska och spanska. Konversationen under kvällen var på spanska eftersom Vivanne behärskar det språket. Naturligtvis uppskattades hennes översättande eftersom vår spanska är väldigt begränsad.
Vivianne och Yoki som fann sig alltmer tillrätta i huset och framför allt soffan..
Tyvärr håller det svala vädret i sig och enligt väder prognosen ska det bli ännu värre framöver med regn och blåst. Så vintern vägrar ge med sig detta år.

Inga kommentarer: