fredag, mars 27, 2015

Peñíscola 2

Vi har hört att i San Lúcar är det numera gratis wifi i hela staden. men även här har det hänt liknande. I alla fall längs den långa strandpromenaden.
 I dag (fredag) blev det en promenad till gamla stan. Högre upp är det så branta gator och trappor att det var med nöd och näppe mina ben klarade av det.
En bit nedanför gamla stan ligger "pensionista", där vi åt lunch. Det fanns bara ett bord kvar och det stod i solen. Trots att det "bara" var 23 grader i skuggan blev det så hett, att när det blev ett bord ledigt inne i skuggan flyttade vi direkt.
Alldeles intill ligger en stor parkering dit man flyttat måndagsmarknaden, som tidigare varit vid parkområdet vid Consum.
Utsikt från framrutan på vår bil.
Tjeckerna har hunnit en bit längre på sin sandskulptur.
På campingen finns ett litet mandelträd, som vi inte sett förut. I ett (svenskt) frågesportprogram var frågan vilken färg mandelträdets blommor har. Den tillfrågade svarade röd. Fel sa frågeställaren - de är vita. Det finns säkert vita varianter, men den färg vi förknippar med mandelblom är vackert rosa.

Det har redan börjat strömma in spanjorer på campingen med husbilar och husvagnar. Många bor även i bungalows. Hemma är det mest äldre som har husbil, men här är det unga barnfamiljer. Så nu det är gott om småbarn här helt plötsligt. Och efter strandpromenaden är det massor av folk. Många har tydligen tagit ut extra ledighet för att få en riktig långhelg.
Eva och Hasse kom och hälsade på i söndags. De står på ställplatsen La Volta och tänker bli kvar där över påsken.
Även Yoki blev glad över deras besök. Mest över att återse hundkompisen Adam..

Las Fallas slutade förra helgen, men trots det har det smullit då och då så skotträdde Yoki har haft en jobbig tid. Dessutom har det gått förbi ett par parader på gatan intill vid fyratiden på morgonen med trummor och trumpeter. Det var naturligtvis ett jäkla liv, men vi somnade om igen. Nästa störande moment var morgonpigga spanska ungar som sparkade boll utanför husbilen.
Och nu blir det bara värre och värre ju fler påskfirande spanjorer som anländer.
Men i morgon tisdag så åker vi mot norra Spanien och Zaragoza för sista stoppet i Spanien.
Helt plötsligt knackade Rune (fiolspelaren i Bolnuevo Boyz) och Elvy på. De hade hört av Eva och Hasse att vi var här och cyklat hit från La Volta för att hälsa på. De blev naturligtvis ett kärt återseende.
Sedan gick vi in till centrum för att äta en sista middag här i Peñíscola. Längs strandpromenaden var det mycket folk i rörelse.
Inga-Lis åt lammkotletter och jag fabada, en asturisk gryta med stora vita bönor, olika sorters korvar och fläsk. Jag har ätit den en gång tidigare uppe i Luarca.
Det var massor av firande spanjorer på stan - småbarn, ungdomar, föräldrar, mor- och farföräldrar samt en grupp utvecklingsstörda. Berusade ungdomsgäng, som är så vanliga i Sverige, lyste med sin frånvaro. Som vanligt här nere.
Nu verkar tjeckernas sandskulptur vara klar.

2 kommentarer:

Jan-Ove Jonsson sa...

Skoj att se att ni har det bra
Hälsar Jan-Ove

Håkan och Inga-Lis sa...

Jorå, som synes är allt bra. Hoppas att det är detsamma med er! Hälsa alla!