tisdag, mars 03, 2015

Kortvarigt marknadsbesök och matjésill

Ytterligare kompletteringar av vår kaktussamling. T.v. en kaktus vars blomma slår ut efter klockan. Vid tre-tiden slår den ut och då spelar det ingen roll om det är soligt eller inte. Mot aftonen vecklar den ihop sig igen. Den till höger. kallas för Templo de Buda (buddha-tempel). Helst skulle man vilja köpa mycket mer här, men det blir för besvärligt med hemtransporten.
Göran hade vunnit en serranoskinka på något spel, men tyckte det var för mycket för honom (han åker ensam), så han lånade ut den till Uno ett tag. Och Uno bjöd frikostigt oss m.fl. Den var verkligen god!
På söndagen åkte Maggan. Hon tänkte köra de 45 milen upp till Peniscola för att sedan fortsätta norrut till sin dotter i Frankrike.
Idag tänkte jag hänga med till marknaden i puerton för första gången denna säsong. Men mina vingliga ben i kombination med värmen och de många marknadsbesökarna gjorde att jag redan efter någon minut, kände, att det här klarar jag inte. Så det var bara att cykla hem igen. Till råga på allt var det en intensiv trafik, men spanjorerna är väldigt hänsynsfulla mot cyklister så det gick bra.
Nu är förhoppningsvis värmen här för att stanna och alltmer vilda vårblommor börjar slå ut.
Lunch hos Ann-Marie och Åke. Svensk matjessill från Klädesholmarna!!
På tisdagen var det faktiskt dimma. Det är ovanligt här, men vi hade även dimma den dagen i december då vi lämnade Portugal.
Idag kom även Inga-Lisa och Sture och hälsade på oss på campingen. De lämnade Portugal i januari och har sedan dess frikampat längs sydkusten.
På campingen ökar blomsterprakten allt mer.

Inga kommentarer: