fredag, december 21, 2018

Bolnuevo - ännu mera lackande mot jul

19 december. Ett gäng svenskar från campingen vandrar upp på berget här intill (Sierra de las Moreras) för att placera svenska flaggan på toppen.
Sköldpaddorna på campingen är faktiskt riktigt vackra på nära håll. På väg hem från lunch på Oasis upptäckte Inga-Lis att ET fanns bland Gredas-formationerna!!

Det märks att vi går mot svalare tider. En del blåst på nätterna och ibland på förmiddagen. Svala morgnar och det dröjer ända till långt in på eftermiddagen innan temperaturen når upp till 20 grader.
Men det finns de som har det värre ser vi när vi läser om snö, halka och mängder av trafikolyckor hemma..

21 december. Pedros diversehandel här i Bolnuevo har allt som tänkas kan. Utom färsk fisk. Därför tog vi bussen in till Puerton idag. Det blev som vanligt lunch nere i hamnen.
Där stötte vi ihop med Eva och Hasse. Vi följdes åt till Mercadona, där damerna handlade medan Hasse och jag satte oss i skuggan på en bar, med var sin svalkande öl. Förutom lax köpte Inga-Lis den goda fisken Lubina.
Hundpromenad längs den uttorkade flodfåran tillsammans med Eva och Knutte.
Inne på den extremt välsorterade affären, som Pedro har, finns nästan allt. Men man får vara väldigt försiktig när man plockar från hyllorna, annars går det som för Inga-Lis, ett ras sätter igång..
Blomprakten är enastående, vi har aldrig sett så mycket blommor på någon annan camping.
Det blir allt mera juldekorationer även bland campinggästerna.
23 december, 4:e advent. Vi bjöd hem Åke och Anne-Marie, Eva och Hasse och Maggan och Göran på glögg och pepparkakor. I morgon är det julafton!!

Inga kommentarer: