måndag, december 31, 2018

Almerimar - nyår

29 december. Efter att ha varit ett par dagar i Aguilas kom Eva och Hasse hit. Det har varit rätt mycket moln ett par dar och idag kom det t.o.m några droppar regn emellanåt.
Under natten blev det en jäkla blåst, så det var tur vi stod bakom muren och inte ute på piren.
På dagen gick vi en gemensam långpromenad längs kanalerna och tittade på båtarna. Handlade en ny limpistol på en kinesbasar och åt lunch på en irländsk restaurang.
Blåsten verkade inte besvära Yoki och Knutte, utan de verkar trivas - särskilt ute på stranden.
Någon gång under dan blev det någon slags knall nånstans och, om än svag, så flydde vildhunden längs den kilometerlånga stranden till ett stort område tätbevuxet med meterhöga buskar. Och han vågade sig inte tillbaks till kanadensarens husbil förrän till natten.
På nyårsaftonen vaknade vi till en molnfri himmel och vindstilla. Kanadensaren var ute på sin morgonrunda med hundarna.  Likadant idag. Efter ett par timmar hördes ett skarpt ljud och hunden var borta igen. Och i natt lär det bli fyrverkerier..😫

Kanadensaren berättade att han bott här i sin husbil sedan februari (!!) och det var tidigare tre vildhundar här. Innan sommaren försvann två. Blev dom skjutna och bara den här klarade sig? Är det därför han blir helt skräckslagen för minsta lilla som liknar skott? (Mina tankar). Och han är inte rädd för andra hundar, men människor är han försiktig med.

Nyårsaftonen bjöd på ett underbart väder; molnfri himmel, vindstilla och 18 grader i skuggan!
Hela december har egentligen varit bra, en av de bästa decembermånader vi upplevt här nere! Hoppas januari fortsätter på samma sätt.
Härifrån ser man snön på Sierra Nevada.
Mängder av folk var i rörelse, men annars var det lugnt och stilla. Vi åt nyårsmiddagen tillsammans med Eva och Hasse i vår husbil eftersom vi antog att det skulle kännas lite tryggare för vår skotträdde Yoki. Det blev en trevlig samvaro men åldern böjar ta ut sin rätt, så vi beslöt att fira finskt nyår, dvs en timme tidigare😊
Men jag satt uppe till tolvslaget och då brakade naturligtvis fyrverkerierna igång. Yoki kröp in och gömde sig i sin väska, men gick förvånansvärt lätt att locka ut när smällandet var överstökat!

Dagen efter var naturligtvis vildhunden borta och kanadensaren cyklade iväg för att försöka få tag på den. Han var borta någon timme, men när han kom tillbaks hade han faktiskt hunden med sig!!

Hemma rasar oväder, men här bjöd nyårsdagen på samma fantastiska väder som igår!!
Det vimlade av finklädda spanjorer som tog en nyårspromenad, både på stranden och i stan.

Inga smällare idag - förutom klockan fem på eftermiddagen då vi tog en promenad i staden med Yoki. Då kom två skarpa knallar och Yoki fick bråttom hem.
När vi var hemma igen trodde vi att nu var vildhunden borta igen. Men döm om vår förvåning när han låg kvar vid sin husses husbil!! Vilket framsteg!!
Det är inte många av alla dessa båtar som man ser ute till havs. Men ikväll seglade den här iväg i solnedgången.
Och imorgon åker vi vidare mot Malaga.

Inga kommentarer: