torsdag, december 13, 2018

Bolnuevo - Lucia

12 december. Varje onsdag kommer veterinärbilen hit till campingen. Den är fullt utrustad med bl.a. operationsrum.
Under förmiddagspromenaden idag låg ett par krigsfartyg från flottbasen Cartagena här utanför. Antagligen övar dom på att pejla u-båtar, för ibland kan man se en sådan uppe vid ytan.
Det finns gott om restauranger här i byn, både spanska och engelska. Men kinesrestaurangen är en av favoriterna - god mat och billigt. Sist vi åt här kostade det 22€ för två personer inklusive en hel flaska hyfsat vin. Och då fick vi fyra rätter var! Vid den tredje var vi proppmätta och tog hem den sista (anka). Den räckte till en middag till..
Uppe till höger är klippan utanför Oasis, där vi ofta äter en tapaslunch.
Igår kom Maggan hit. Efter allt trassel med husbilen i fjol, blev det flyget ner denna gång. Vi bjöd hem henne och Göran på ett glas vin, för att fira återkomsten. Willy och Britt-Marie promenerade förbi och givetvis blev även de inbjudna att vara med på ett hörn.
13 december, Lucia. Idag var det sämre väder: mörkt, grått och regn till och från. Det bidrog till den rätta Luciastämningen - man kände sig nästan som hemma😉
På en gång blev Medelhavet mera upprört och stora vågor piskade in mot stranden.
Själva luciafirandet hölls i socialen, där ett hundratal svenskar samlats. Det var en trevlig tillställning med Luciatåg och tävlingar, men tyvärr fick vi korta ner vår närvaro eftersom Yoki helt plötsligt fått problem med sin nacke. Han kunde bara hålla huvudet åt höger och gick i cirklar i stället för rakt fram. Dessutom skrek han så fort vi rörde honom.
Vi antog att det var frågan om en kraftig sträckning. Och mycket riktigt, efter en natts sömn var han nästan helt återställd dagen därpå. Tack och lov!!

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej på er, fina bilder och trevlig text - som vanligt.
Allt gott!
Dagny & Lennart