tisdag, december 11, 2018

Bolnuevo - Puerto de Mazarron

Vi läser i nättidningen att det börjar bli lite otrevligt hemmavid med snöslask och halka!
Då är det bättre här med dryga 20 grader i skuggan och en gassande sol, förutom när dimmoln drar in från havet. Då känns det genast rått och kyligt. Och förra vintern låg det faktiskt lite snö uppe på bergen här i Bolnuevo.
Här är bron över floden vid infarten till Bolnuevo. Nu är det faktiskt lite fukt kvar vid ena bropelaren efter skyfallen för en tid sedan. Annars är floderna här nere normalt torrlagda och används till grönsaksodlingar eller fotbollsplaner etc. Det är inte varje år den regnar så mycket att det rinner vatten här, men en gång för många år sedan kom det så mycket vatten, att det tog med sig en del av campingen och ett antal personer drunknade.
På söndagar är det livemusik  på Blueshouse, vilket brukar vara populärt. Annars kan man ta med dragspelet ner till stranden om man föredrar den sortens musik..
Penséer är inte vårblommor som hos oss, utan mer höst/vinterblommor. Fast någon egentlig vinter blir det inte här. Enligt den svenska definitionen på sommar så är det faktiskt sommar här året runt!

Måndag 11 december. Idag tog vi bussen in till hamnstaden Puerto de Mazarron. Kostade bara 1,15€ per person. Mycket har blivit lite dyrare än när vi var här sist, men att åka kollektivt är fortfarande väldigt billigt. Tidigare var Yoki mest rädd för högljudda sydeuropeiska städer, men nu tycker han det är jättekul och går med svansen i vädret. Det är bara höga smällar, som han fortfarande har svårt för.
Längs strandpromenaden är det lugnt och stilla med många små restauranger och barer.
Här blev det tapas och cañas på Viggos.
I hamnen ligger många flytande sommarstugor, som man sällan ser lämna kajen.
När vi satt vid busstationen för att vänta på bussen hem, kom de här hönsen för att tigga något matnyttigt. Annars ser man inte många tiggare här.

Inga kommentarer: