måndag, december 03, 2018

Bolnuevo igen

3 december. Efter att fått nog av fiestan i San Javier åkte vi mot Bolnuevo. Men först blev det IKEA i Murcia för att handla julmat. IKEA har en rätt stor gratisställplats med vattenpåfyllning och tömning av toa och gråvatten. Helt OK. Men nu var vi bara här för att handla. Yoki blev jätteglad att vi lämnat smällandet bakom oss och gick med hög svansföring runt IKEA-parkeringen!
Här finns en hel del, bl.a. tunnbröd och spanska räkor.
IKEA:s egen snaps och öl kan man inte köpa i svenska affärer! Fast vi köpte mest sillar, kaviar, gravlaxsås och lingondricka.
De var några år sedan vi var i Bolnuevo sist, men det mesta var sig likt. Som t.ex. sköldpaddorna i dammen vid entrén.
Här har vi massor med vänner och bekanta. Tv Åke och Anne-Marie från Uddevalla och th Monica och Stig från Luleå. De hyr numera en bungalow här nere. De flesta av våra vänner är här, men några saknas. Nisse, som vi köpte vår första spanska gasolflaska av (och som tipsade oss om Bolnuevo), dog på vägen hit. Fruktansvärt! Ett annat par blev påkörda i Frankrike. Hastigheten var låg så det blev inga personskador, men bilen blev så demolerad att de beslöt att vända hem igen.
Hur som helst, här tänker vi fira julen.
Den heltidsanställde trädgårdsmästaren är kvar och sätter sin prägel på campingen med fantasifullt tuktade träd och mängder av färgsprakande blommor.
Julpyntningen är i full gång och hela campingen lyser på kvällen av juldekorationer.
6 december. Vädret är underbart och idag gick vi längs strandpromenaden till Oasis för lunch.
Här bor fortfarande fiskarna och deras familjer. Och de sitter fortfarande och lappar nät vid sina båtar.
Strax innan restaurangen finns Las Gredas, märkliga sandstensformationer som skulpterats av väder och vind. De längst ner har minskat betydligt sen sist, men det formas nya längre upp på berget.
Oasis är en av våra favoriter bland lunchserveringarna här. Goda billiga tapas och cañas (liten öl) och en härlig utsikt över stranden och Medelhavet.

Inga kommentarer: