måndag, december 24, 2018

Bolnuevo - Julafton

Redan på morgonpromenaden denna julafton hade Yoki på sin tomtedräkt för att komma i julstämning. Och på morgonen är det en speciell guldgul färg på ljuset här.


På förmiddagen kom tomten till campingen med spanska julsånger och paket. Även denna jul innehöll julklappen vin, cider, kakor, choklad och dadlar.








Så var det dags för det sedvanliga julaftonsdoppet bland svenskarna. Någon sa att det var 17 grader i vattnet, en annan sa 15. Vi nöjde oss med att titta på galningarna..
Klockan ett dukades det upp till jullunch på svenskgatan. Några har åkt hem över jul, men det var i alla fall närmare 100 svenskar vid långborden.
Tv Janne med den norrländska drinken Pajala Sunshine. Th ett par vi känt sedan länge. De är belgare men hon är ursprungligen spanjorska och kommer faktiskt härifrån trakten. De tillbringar mycket tid med dykningar och undervattensfilmande utanför Cartagena, några mil härifrån. Dessutom sjunger hon i ett band här och är väldigt förtjust i vår lilla Yoki.
För underhållningen stod den svenska delen av Bolnuevo Boyz för, där jag ännu en gång deltog med min banjo.
Några smakprov:
White Christmas

Mössens julafton

Spanien i mitt hjärta

Efter detta julfirande drog vi oss tillbaka för en stillsam avslutning på julafton tillsammans med Eva och Hasse. Det blev en macka med stora spanska räkor som kvällsmat.

Inga kommentarer: