torsdag, december 27, 2018

På väg igen

Efter jul började det krypa i kroppen igen och vi tog ner vindskydd, julpynt, slangar till färsk- och gråvatten och allt annat vi plockat fram och packade bilen för att påbörja den relativt långa resan mot Portugal. Ett par dagar senare åkte vi iväg söderut till Andalusien efter den mindre och bitvis kurviga bergsvägen längs kusten.
I Agua Amarga stannade vi på en nygjord ställplats (Spanien har på senare år blivit ett betydligt trevligare husbilsland, det kommer till nya ställplatser hela tiden). Där stod den här tyska husbilen med egen altan! Vackra blomsterarrangemang fanns även här.
Den lilla byn var rätt fin med sina vita hus, men kändes lite tråkig så vi blev bara kvar en natt .
Vägarna i Spanien är överlag väldigt bra och idag blev det gratismotorvägen vidare söderut genom det bergiga landskapet.
Här nere är stora delar av landskapet inplastat. Inte ser det trevligt ut, men utan dessa plastväxthus skulle tomater och många andra grönsaker inte vara lika vanliga under vintern.
28 december. Almerimar. Här har vi varit flera gånger och vi gillar alltmer den här staden. Det är flera kanaler med massor av båtar mitt i stan. Och mängder av barer, restauranger och affärer. Så här finns det lite mer att se och göra.
Den här gången parkerade vi inte ute på piren utan på andra sidan hamnen, vid sandstranden. Här är rätt höga murar som ger hyfsat lä vid blåst. Murarna är populära bland graffitimålare.
En bit ifrån oss står en kanadensisk kille med sin husbil och en golden retriever, som blivit kompis med en vildhund. Han tänker försöka ta hand om den, men det är inte lätt. Hunden är för rädd för att gå in i husbilen, så han har fått en hundkoja bredvid husbilen. Men jag har inte sett att han vågat gå in i den heller. Killen berättade att han kastat åt hunden något ätbart, men då flydde den. Hunden var tydligen van vid att kastade man saker mot den så var det inte godis..
Men han sover utanför husbilen på nätterna och leker med sin kompis på stranden eller följer med på promenader och cykelturer på dagarna.

3 kommentarer:

Solan sa...

Hej på er i Dethleffen!
Vi ligger still på Area Malaga Beach och det säkert i 2 veckor till. Populär ställplats 9 km från Malaga.
Tjoa till om ni kommer den här vägen. Vore riktigt kul att träffas igen. Solan & Lasse
⭐⭐⭐ Gott Nytt 2019!
Hoppas vildhunden vågar närma sig husbilen. Vilket bättre liv som väntar på den i så fall...

Håkan och Inga-Lis sa...

Hej igen!
Ja vi åker till Malaga Beach efter nyår.
Gott Nytt 2019 på er också!!
Håkan och Inga-Lis

Solan sa...

Bra val ungdomar!⭐⭐⭐