söndag, april 12, 2015

Andernach, 24-timmars för Annika igen, Olpe och Recke-Steinberg

Dottern Annika (längst till höger i bild) har gjort det igen! VM i 24-timmars (ca 5 maratonlopp på raken) gick av stapeln i Turin i Italien i helgen. Och hon blev sjua i damklassen! Det var även EM-lopp och bland de europeiska deltagarna blev hon trea! Ett stort GRATTIS till bedriften Annika!
De tre i det svenska damlandslaget vann EM i lagtävlingen och fick silver i VM-et.
Det gick sämre för de tre i det svenska herrlandslaget. Endast en tog sig i mål medan de andra två bröt.
Dessutom satte hon nytt personligt rekord med över 230 km på de 24 timmar de springer. Det har bara två svenskor lyckats med tidigare, någonsin!

Nu har mitt tyska mobila bredband börjat funka efter en del strul. Det blir det alltid i Tyskland. I Portugal kan man skaffa det i vanliga kiosker och i Spanien är det inte så mycket krångligare.
Men Tyskland är ett u-land på Internet. Och inte bara det, i flera stora affärer kan man inte betala med kort. Inte ens på IKEA lyckades vi betala med vårt Master Card!
Men annars är Tyskland ett trevligt land att åka omkring och turista i.
Här i Andernach (en liten bit från Koblenz) står vi vid Rhen som omväxling.
Eftersom Mosel och Rhen flutit ihop en bit uppströms så är fartygstrafiken ännu intensivare här.
Nästa dagstur slutade i Olpe. När vi parkerat på ställplatsen vid badhuset så insåg vi att här har vi varit förr. Det märktes att det var längesen för det var många nya affärer här och ett nytt köpcentrum med bl.a. LIDL och en stor Expertbutik.
Men de historiska byggnaderna fanns kvar.
Nästa anhalt blev det lilla samhället Ladbergen. På bilderna en gammal vattenkvarn ombyggd till Bierstube.


Vi går ofta promenader i skogspartier och här träden ofta täckta av murgröna från roten till kronan.




Vi har fått rapporter om bytydligt kallare och blåsigare väder i nordligaste Tyskland så vi kör väldigt korta dagsetapper. Som i dag några mil till en marina i Recke-Steinberg vid en kanal (Mittellandskanal).

Inga kommentarer: