söndag, april 05, 2015

Tyskland och Moseldalen

Vi lämnade Ligny en Borrois och körde gratismotorvägen mot lilleputtlandet Luxemburg, som var snabbt avklarat. Det är nämligen bara drygt 4 mil tvärs över.
Vi beslöt att testa ett nytt ställe i Moseldalen, nämligen Klüsserath. Där var enormt många husbilar och det har tydligen varit väldigt dåligt väder här för hela området var vattensjukt så man fick huvudsakligen stå längs ställplatsens grusvägar.
Mosel har svämmat över, men inte så mycket att man stängt av ställplatser, vilket inte är helt ovanligt.
Dessutom gick det inte att koppla upp sig på deras wifi (troligen överbelastat). Men trots det beslöt vi att stanna en natt.
Vi firade återkomsten till Tyskland med att gå på restaurang. Här kan man i alla fall förstå och prata med folk (om än på lite knagglig tyska). Nu börjar det kännas lite som hemma. Fast det är naturligtvis en bra bit kvar. Det är en lång resa från Sverige till södra Spanien och vi har snart gjort den resan tio gånger!
Vi beställde forell och till det ortens vin och fick en hel liter på bordet. Men det går bra att ta med hem det som blir över.
Tyvärr fortsätter det kalla vädret och ska göra så några dagar till.
Nästa dag åkte vi vidare till Wintrich, där vi varit flera gånger tidigare. En bra ställplats med utmärkt wifi och en trevlig liten by alldeles intill.
Det blev restaurangbesök även idag, på ett jättefint ställe där vi ätit tidigare. Det gäller att passa på, När vi kommer till Danmark och Sverige blir det oftast en besk eftersmak när notan kommer..
Här är det ingen tillstymmelse till blad på vinrankorna, men på vinbergens sydsluttningar börjar det skifta i grönt så smått.
Den gula ginsten blommar i alla fall liksom körsbärsträden.
Som vanligt åker de stora lastpromarna fram och tillbaks längs floden.

I Wintrich blev det ett besök hos belgaren som flyttade hit, gifte sig med en tyska och blev vinodlare. Vi köpte förståss några flaskor vin. Länk till deras hemsida:  Flämisches Weinhaus

I morgon onsdag (den 8:e) åker vi tillbaks en bit för att fylla ena gasolflaskan, som har tagit slut och få tag på ett SIM-kort för mobilt Internet i Trier
.

Inga kommentarer: