tisdag, april 28, 2015

Korsør, Fakse ladeplads och Hundige

Så lämnade vi Fyn och åkte över till Själland på den ca två mil långa bron över Stora Bält. Vid slutet på bron svängde vi av och körde ner till Korsør, där vi varit många gånger tidigare.
Korsør är inte bara en trevlig liten stad utan även en örlogsstad. Bortanför marinan ligger örlogsbasen med mängder av krigsfartyg.
Här har vi upplevt många fantastiska solnedgångar över Stora Bält, även så denna gång.
Tyvärr blåste det så kallt rakt in från Stora Bält att vi bara stannade en dag. Sedan åkte vi över på andra sidan Själland, till en hamn i Fakse ladeplads. Här finns ingen ställplats, men det går bra att stå här över natten om man betalar hamnavgiften. Och då får man även ström.
Nästa dag (sista april) fortsatte vi vidare norrut. Först åkte vi till en marina i Køge, men den var ingen höjdare, så vi fortsatte till Hundige (Mågen). Här har vi varit många gånger förut. Det är ett fint litet ställe med trevliga människor och ligger en dryg mil från Köpenhamn. Och det är enkelt att ta bussen dit om man så vill. Men att vanka i storstäder är inget som lockar mina stappliga ben..
Trots det kyliga vädret, som varit en längre tid, är i alla fall björkarna utslagna.
Tidsschemat är sådant att vi ska vara i Malmö i morgon (1:a maj) för att träffa våra goda vänner. Och det passar skotträdde Yoki jättebra, för då slipper vi fira valborgsmässoafton i Sverige.
Det här tycker han är mycket bättre - att busa på en dansk strand utan smällare och raketer!

Inga kommentarer: