fredag, april 10, 2015

Moseldalen (Neumagen-Dhron och St Aldegund)

Vi stannade en natt på ställplatsen i Trier. Staden är rätt stor och saknar helt den charm som de övriga orterna längs mosel har. Den här färgglada husbilen såg vi där.
Vi åkte till hamnen i Neumagen-Dhron. Nu börjar vädret bli helt OK med 19 grader i skuggan. Faktiskt lite mer än man kan förvänta sig i första halvan av april här uppe i Tyskland.
Ställplatsen vid marinan är den i särklass finaste och bästa vi varit på i Moseldalen! Lite dyr kanske, förutom de 8 euro för parkeringen och service tar man 3 euro per person. Men det är det värt!
Den lilla staden med trånga gator ligger strax ovanför.
 Det här är den minsta vinstugan i Tysklands äldsta vinort, vilket Neumagen tydligen är.
Jag skrev att Mosel är översvämmad, men det är ingenting jämfört med de markeringar som finns på den här husväggen. Och då är det en bra bit härifrån gatan ner till floden!
På en restaurang serverades matjes (inte att för växla med vår svenska matjessill).
Vi hörde från Åke och Anne-Marie att de var i Pont a Mousson (där vi firade påsk i fjol tillsammans).  De var på väg till Moseldalen så naturligtvis kom de och hälsade på.Vi och Yoki blev jätteglad att träffa dem igen.
I byn såg vi den här portabla buteljeringsmaskinen. Det var rosévin de buteljerade och vi beslöt testa en flaska. Den var så god att vi dagen efter köpte några flaskor till,
T.v en av många gamla vinpressar som står uppställda här och var. T.h. grillfest i det härliga vädret med 21 grader på aftonen.
Nästa dag var vädret sämre, betydlig svalare och lite regnstänk. Vi åkte vidare till St Aldegund där vi varit flera gånger tidigare. Åke och Anne-Marie hängde med. På bilderna ovan en stadsvandring som avslutades med vinprovning.
Avskedsmiddag både till varann och till Moseldalen för denna gång. Alla beställde schnitzel. Schnitzel i olika former är nog det vanligaste på tyska menýer.
Imorgon skils våra vägar. Åke och Anne-Marie åker en lite längre sträcka för de har en färjetid att passa, medan vi åker de sju milen till Andernach vid Rhen.



Inga kommentarer: