torsdag, januari 03, 2019

Area Malaga Beach

Så lämnade vi Almerimar för denna gång och lämnade kanadensaren (Dave, som han heter) och hans försök att få vildhunden tam. Hur det kommer att gå? Jo, det får vi veta, vi har nämligen blivit medlemmar i hans Facebook-grupp! Han är lite speciell. När han går och handlar på Mercadona sätter han på sin golden retriever en sele, likadan som ledarhundar har, och så går han in och handlar med sin jycke😄    Men och andra sidan - själva stoppar vi in Yoki i sin väska och lägger den i kundvagnen när vi handlar. Han gillar att åka kundvagn!!
Eva och Hasse skulle till Calahonda (Motril) medan vi fortsatte till Malaga. Men vi råkade på varann ännu en gång när vi stannade för att handla på Lidl (bra parkering och bra kvalitet på mat och vin) i El Ejido, en mil från Almerimar. Kanske ses vi en gång till innan vi åker till Portugal (de har planer på att åka till Malaga Beach så småningom), annars ses vi till våren!
Vi åkte längs den betalfria och jättefina Autovia del Mediterraneo (medelhavsmotorvägen).
När vi kom fram till ställplatsen var den, trots plats för 100 husbilar, fullbelagd! Så vi åkte till en parkering ett par kilometer närmare Malaga. Där stod vi 25 meter från havet, men tyvärr också 25 meter från den hårt trafikerade motorvägen in till Malaga..
Men annars började januari bra - 22 grader idag!!
 Tv solnedgång över Medelhavet och till höger soluppgången nästa dag.
3 januari. Som mest 17 grader idag och rätt blåsigt. Vi hoppade över förmiddagspromenaden och åkte till ställplatsen igen för att vänta på att det skulle bli en ledig plats. Vi hittade snart våra vänner Solan och Lasse, som vi inte träffat på flera år. Vi satte oss utanför receptionen för att vänta och efter någon timme åkte ett par fransmän iväg.Och vi fick en plats alldeles bakom deras husbil.
Vi har träffat dem i Portugal några gånger förut och de bor i Bromma. Lasse har varit yrkesfotograf och har tagit fotot som vi använder på vårt visitkort.
Alldeles intill ställplatsen ligger hundstranden, vilket uppskattas inte minst av Yoki!
Det är inte bara sandstränder här utan även branta klippor.
I palmerna hörs ofta ett väldigt tjatter från de gröngula papegojorna som är vanliga här. Här och var längs stranden är det små restauranger. Th har man fyllt båten med kol och fungerar som grill.
En matbild måste man ju ha med då och då. Inga-Lis åt kyckling medan jag beställde in en av mina favoriter Gambas (räkor) al Pil-Pil.
5 januari. Den kallaste morgonen hittills - bara 8 grader. Idag är det trettondagsafton och det är många spanska barnfamiljer med sina husbilar (det är inte som i Sverige att det är mest pensionärer som har husbil) här på ställplatsen.
En av dem har vi som granne på vår högra sida. Yoki charmar som vanligt de flesta😊

2 kommentarer:

Solan sa...

God morgon i Dethleffen!
Visst är den nya motorvägen fantastisk...
Men har ni hamnat i dåligt sällskap??
Ser några udda svenska figurer på några bilder!��
Många vackra bilder annars.
Vi ses��

Håkan och Inga-Lis sa...

Godmorgon själva, vi hamnar gärna i dåligt sällskap - det blir roligare då!!